ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη του Μπάιντεν θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη για τα κινήματα

ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη του Μπάιντεν θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη για τα κινήματα

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, τα μεγάλα κοινωνικά κινήματα έχουν μεγάλες μάχες να δώσουν», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τις αμερικανικές εκλογές.

«Οι σημερινές, κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ενδιαφέρουν πρωτίστως τον αμερικάνικο λαό, αλλά επηρεάζουν όλους μας.

Σήμερα στις ΗΠΑ δίνεται ένα πολιτικό μήνυμα που θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο, για τη ρατσιστική βία, το δημόσιο σύστημα υγείας, την φορολόγηση των πλουσίων, τα δικαιώματα φύλου, το κράτος δικαίου, την κλιματική αλλαγή. Αλλά, και, ως προς την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, κάτι που μας ενδιαφέρει άμεσα, το ερώτημα σήμερα είναι ποιος θα εργαστεί καλύτερα για την ειρήνη και τη σταθερότητα, ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει στηρίξει σταθερά τις αριστερές δυνάμεις του Δημοκρατικού Κόμματος και τους αγώνες που έχουν δώσει εδώ και δεκαετίες, μαζί με τα πολύμορφα κοινωνικά κινήματα των ΗΠΑ. Θεωρούμε ότι νίκη του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζο Μπάιντεν, θα αποτελέσει σημαντική, θετική εξέλιξη για την ενίσχυση αυτών των αγώνων, γνωρίζοντας τα όρια αυτής της επιλογής», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανεξάρτητα, όμως, από το αποτέλεσμα στις εκλογές, τα μεγάλα κοινωνικά κινήματα που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα στις ΗΠΑ, τα οποία επηρέασαν και το Δημοκρατικό Κόμμα, έχουν μεγάλες μάχες να δώσουν στο πεδίο της καταπολέμησης των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και της υπεράσπισης της κοινωνικής δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter