ΣΥΡΙΖΑ: «Ντροπιαστικό το νομοσχέδιο για τα ασυνόδευτα ανήλικα – Η ΝΔ συνεχίζει να εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ντροπιαστικό το νομοσχέδιο για τα ασυνόδευτα ανήλικα – Η ΝΔ συνεχίζει να εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα»

«Άστραψε» και «βρόντηξε» ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη νέα επίδειξη του «αντιμεταναστευτικού κατήφορου» της ΝΔ, όσον αφορά τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Μέσω νομοσχεδίου που κατατίθεται στη Βουλή, το κράτος αποποιείται την ευθύνη του για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών, καταπατά τα δικαιώματα τους, τα εξαιρεί από το Ενιαίο Δημόσιο Σύστημα Παιδικής Προστασίας καταστρατηγώντας κάθε πτυχή του Διεθνούς αλλά και του Ελληνικού Δικαίου.

Το τμήμα Προσφυγικής – Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι με το παρόν νομοσχέδιο ορίζεται η ολοένα και αυξανόμενη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στους πρόσφυγες, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο αντιμεταναστευτικός κατήφορος της κυβέρνησης της ΝΔ που παραβιάζει κάθε κανόνα Διεθνούς Δικαίου, κάθε ανθρωπιστική αξία και έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα την χώρα συνεχίζεται.

Και τούτη την φορά αφορά την πιο ευάλωτη ομάδα των προσφύγων τα ασυνόδευτα ανήλικα.

Με Ν/Σ που κατατίθεται στην Βουλή το κράτος αποποιείται την ευθύνη του για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών, καταπατά τα δικαιώματα τους, τα εξαιρεί από το Ενιαίο Δημόσιο Σύστημα Παιδικής Προστασίας καταστρατηγώντας κάθε πτυχή του Διεθνούς αλλά και του Ελληνικού Δικαίου.

Με το παρόν νομοσχέδιο και σε μια πρωτοφανή ενέργεια αποποίησης ευθυνών από το κράτος η Επιτροπεία δεν ανατίθεται σε Δημόσιο Φορέα αλλά σε πλήθος “φορέων” (σωματεία, ενώσεις πολιτών κλπ) χωρίς να απαιτείται προηγούμενη πείρα ούτε εξειδικευμένο προσωπικό.

Ταυτόχρονα η καθημερινή φροντίδα και παρακολούθηση ανατίθεται σε άτομα από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον χωρίς επιπλέον διευκρινήσεις για το ρόλο τους και τις εγγυήσεις που θα πρέπει να πληρούν.

Το συνονθύλευμα διατάξεων που το απολύτως αναρμόδιο σε θέματα προστασίας ανήλικων Υπουργείο Μετανάστευσης ονομάζει νομοσχέδιο δεν παρέχει καμία προστασία στα ασυνόδευτα ανήλικα. Αντίθετα ακυρώνει στην πράξη την Επιτροπεία και οδηγεί τους ανήλικους σε κατάσταση πλήρους ανασφάλειας.

Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες είναι γνωστή και είναι εξοργιστική. Όταν όμως αυτή η πολιτική έχει θύματα παιδιά η οργή μας μας μεγαλώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταψηφίσει φυσικά στην Βουλή το ντροπιαστικό νομοσχέδιο.

Εμείς ως Τμήμα Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής μαζί με το πολύμορφο αντιρατσιστικό κίνημα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της ρατσιστικής κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί ακόμα και παιδιά στην εξαθλίωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter