ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βενιζέλος υιοθετεί την ατζέντα του ΔΝΤ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βενιζέλος υιοθετεί την ατζέντα του ΔΝΤ

Προθυμία στον Ευάγγελο Βενιζέλο να υιοθετήσει την ατζέντα του ΔΝΤ καταλογίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει «προκλητικές» τις δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση.

«Οι προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, δεν μας εκπλήσσουν», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: 

«Ο κ. Βενιζέλος είχε το θράσος να επικρίνει την κυβέρνηση για το θέμα των μέτρων για την απομείωση του χρέους, ενώ τόλμησε για ακόμα μία φορά να υπερασπιστεί το εγκληματικό PSI, το οποίο έδωσε τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα, τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια της χώρας. Επιπλέον όλοι γνωρίζουν τι εννοεί ο κ. Βενιζέλος όταν μιλά για “μεταρρυθμιστικό μέτωπο”. Η θητεία του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά σημαδεύτηκε από τη μεγάλη προθυμία του στην υιοθέτηση όλων των μεταρρυθμίσεων που αφορούσαν στην κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας και στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, οπότε είμαστε σίγουροι και για τη σημερινή του προθυμία να υιοθετήσει την ατζέντα του ΔΝΤ για τα θέματα αυτά».

Στις δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε εκτιμήσεις πως «η αξιολόγηση δε θα κλείσει ποτέ και αν υπάρξει μια τυπική συμφωνία θα είναι απλά για μία δόση και τίποτα παραπάνω», εκτιμώντας πως δεν θα αλλάξει τίποτα στη χώρα, αν δεν αλλάξει κυβέρνηση

Ο πρώην αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ μίλησε για τέταρτο μνημόνιο κάνοντας λόγο για «τριπλή αξιολόγηση με τους χειρότερους δυνατούς όρους», κατηγορώντας την κυβέρνηση πως καλλιεργεί μια υποδόρια δραχμοφιλία.

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική και στη θέση της ΝΔ πως δε θα ψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα τα εφαρμόσει.

Ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξή του ζήτησε «αλλαγή πολιτικής και συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», όπως είπε!

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter