ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποκλείσει κάθε τουρκική απόπειρα διεύρυνσης της ατζέντας

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποκλείσει κάθε τουρκική απόπειρα διεύρυνσης της ατζέντας

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τη στήριξή του προς την επανεκκίνηση των διερευνητικών με την Τουρκία, αποκλειστικά για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Σημειώνει πως διεκόπησαν το 2016 με ευθύνη της Τουρκίας και προσθέτει με νόημα πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να αποκλείσει κάθετα κάθε τουρκική απόπειρα διεύρυνσης της ατζέντας όπως με αναφορές σε δήθεν ζητήματα «γκρίζων ζωνών» ή «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών».

Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση: 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει την επανεκκίνηση των διερευνητικών για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ που διεκόπησαν το 2016 με ευθύνη της Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποκλείσει κάθετα κάθε τουρκική απόπειρα διεύρυνσης της ατζέντας, πχ με αναφορές σε δήθεν ζητήματα “γκρίζων ζωνών” ή “αποστρατιωτικοποιημένων νησιών”.

Για μια ακόμη φορά και παρότι έχουμε ζητήσει ενημέρωση για την επίσκεψη του Πρωθυπουργου της Αλβανίας, μαθαίνουμε από τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας στα Τίρανα. Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης σε σχέση με μια τέτοια συνάντηση και για ποιο λόγο να πραγματοποιηθεί στα Τίρανα αντί πχ στις Βρυξέλλες;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter