ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κικίλιας αντέγραψε αυτούσιο το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία (πίνακες)

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κικίλιας αντέγραψε αυτούσιο το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία (πίνακες)

Χωρίς καμιά ντροπή η νυν ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παρουσίασε ως δικό της το σχέδιο για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και παραθέτει τους πίνακες με τις προσλήψεις ανά κλάδο στο χώρο της Υγείας. Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

‘Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Γιατί πως αλλιώς να χαρακτηρίσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που καταγγέλλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “μιλάει για προσλήψεις ενώ απογύμνωσε τα Νοσοκομεία” και την ίδια στιγμή ανακοινώνει αυτούσιο, και χωρίς καμία ντροπή, το σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης για τις προσλήψεις που προτίθεται να δρομολογήσει.

Και επαναλαμβάνουμε: πριν η νέα ηγεσία βιαστεί να μας κουνήσει το δάχτυλο για όσα κάναμε και όσα δεν κάναμε την περίοδο 2015-2019, ας μας παρουσιάσει το δικό της σχέδιο για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Γιατί μέχρι τώρα, το μόνο που έχει να επιδείξει είναι διορισμοί “υμετέρων” και “αρίστων” διοικητών στα νοσοκομεία.

Μέχρι τότε, μάλλον πρέπει να τους ξαναθυμίσουμε τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που έγιναν την περίοδο 2015-2019 στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης και ανασύνταξης του δημόσιου συστήματος υγείας .Τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικούς πόρους.

Κωδικοποιημένα παραθέτουμε στον παρακάτω πίνακα τη συνολική προσθήκη προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας την 4ετία 2015-2019 (23.639 άτομα με παρατάσεις και νέες συμβάσεις, προκηρύξεις, προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού κλπ.). Ένα έργο που επειδή ακριβώς αποτελούσε βασική πολιτική επιλογή και προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας, συνιστά τη μεγαλύτερη «ένεση» προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας από τη δεκαετία του 1980 (μετά από εκείνη με την οποία ιδρύθηκε το ΕΣΥ) και αποτελεί επίτευγμα για το οποίο είμαστε υπερήφανοι!

ΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΕΣΥ

ΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΕΣΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΧΤΗΚΑΝ 3.360

ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ 2.400

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 960

ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ: 528 ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ – ΤΕΠ), 454 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΦΥ, 200 ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΜΕΘ (ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ)

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

3.300

500

2.800

ΜΟΝΙΜΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ & ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ, ΤΕΧΝΙΚΟ κλπ)

3.530

ΕΚΑΒ-ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡ., ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ & ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

340

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΕ/ΤΕ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ Κ.Υ. (1ΕΓ/2016)

926

ΓΙΑ Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”

100

ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

130

ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ

5.026

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

2.300

500

1.800

ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Πρόσληψη και διαδοχικές παρατάσεις μακροχρόνια ανέργων, όλων των ειδικοτήτων λοιπού προσωπικού πλην ιατρών, με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα και αμειβόμενοι στο κυκλικό ωράριο εργασίας των Δομών Υγείας

3.802

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “5.500 ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ” ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ

Συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας στο πρόγραμμα «5.500 νέοι επιστήμονες για τη θεσμική αναβάθμιση δημοσίων υπηρεσιών» που υλοποιήθηκε μέσω του ΟΑΕΔ, προκηρύσσοντας 1000 θέσεις που αφορούσαν την πρόσληψη άνεργων νέων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών με διάρκεια σύμβασης 12 μηνών, με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και στόχο την ανάσχεση του φαινόμενου braindrain

1.000

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΚΕΕΛΠΝΟ

Πρόσληψη Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού με 2ετή σύμβαση για την κάλυψη των αναγκών σε ΜΕΘ και ΜΕΝΝ

430

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης προσλήφθηκαν 137 ιατροί και νοσηλευτέςγια την κάλυψη αναγκών στα νησιά του Αν. Αιγαίου, μέσω του προγράμματος του ISF, ενώ στη συνέχεια προσλήφθηκαν άλλα 657 άτομα για την κάλυψη των αναγκών σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και άλλες δομές του συστήματος υγείας στις περιοχές της επικράτειας όπου υπήρχαν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών (Philos I). Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων αυτών, προκηρύχτηκαν άλλες 1357 νέες θέσεις για την περαιτέρω κάλυψη των αναγκών λόγω της προσφυγικής κρίσης. Το πρόγραμμα αυτό είναι σε εξέλιξη (Philos II).

2.151

ΣΥΝΟΛΟ

2.581

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΦΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΜΥ

Για την εύρυθμη λειτουργία των νέων δομών της ΠΦΥ, των Τοπικών Μονάδων Υγείας-ΤΟΜΥ, προσλήφθηκαν υγειονομικοί μετά από προκήρυξη και με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας και με δυνατότητα ανανέωσης έωςκαι 2 χρόνια

1.154

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ (2Κ/2019) ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Εκδόθηκε Προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας. Η προκήρυξη έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένονται τα αποτελέσματα. Σε αυτήν είχε το δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί αυτή την στιγμή με συνεχείς παρατάσεις στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας.

1.116

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter