ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κοντολέων βάζει στο «κάδρο» των ευθυνών και τον Γεραπετρίτη – Μονόδρομος η αποπομπή του

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κοντολέων βάζει στο «κάδρο» των ευθυνών και τον Γεραπετρίτη – Μονόδρομος η αποπομπή του

Στο κάδρο των ευθυνών για την υπόθεση των υποκλοπών βάζει ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αναφέρουν πως ο κ. Κοντολέων, εκτός από τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη  Δημητριάδη ενημέρωνε και τον κ. Γεραπετρίτη, τον οποίον μάλιστα τόνισε πως έχει συναντήσει πολλές φορές.

«Μπορεί ο κ. Κοντολέων να συνεχίζει το κρυφτό και την κοροϊδία πίσω από το απόρρητο, σε αντίθεση με τους προκατόχους του στην ΕΥΠ, ωστόσο η σημερινή εξέτασή του ήταν εξόχως αποκαλυπτική. Ο κ. Κοντολέων ισχυρίστηκε πως εκτός από τον κ. Δημητριάδη ενημέρωνε και τον κ. Γεραπετρίτη, τον οποίον μάλιστα τόνισε πως έχει συναντήσει πολλές φορές. Αυτόν δηλαδή που τηλεφωνούσε για να ενημερώσει κατ’ ιδίαν τον κ. Ανδρουλάκη για τους λόγους παρακολούθησής του και μετά ισχυριζόταν ότι δεν γνωρίζει τίποτα», επισημαίνουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν τονίζοντας:

Η αποπομπή του κ. Γεραπετρίτη είναι πλέον μονόδρομος για τον κ. Μητσοτάκη. Εκτός εάν για λόγους που οφείλει να εξηγήσει δημόσια, του επιφυλάσσει διαφορετική αντιμετώπιση από τον ανιψιό του. Κατά τα λοιπά ο κ. Κοντολέων για ακόμα μία φορά δεν είπε τον «εθνικό λόγο» παρακολούθησης Ανδρουλάκη, αλλά είπε ότι θα το ξαναέκανε.

Το πραγματικά αδιανόητο ωστόσο είναι ο ισχυρισμός του πως ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δήθεν δεν ήξερε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, αλλά ούτε καν τον ρώτησε για τους λόγους της, μετά την αποκάλυψή της, όταν και οδηγήθηκε σε παραίτηση. Και αφού ο κ. Μητσοτάκης δεν ρώτησε ούτε τότε, πού ξέρει ότι η παρακολούθηση έγινε για «σοβαρό εθνικό λόγο»;

«Οι αντιφάσεις τους, οι γελοίες και ανυπόστατες δικαιολογίες και η διαρκής επίκληση του απορρήτου δείχνουν πως πλέον έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρη ομερτά για τις ποινικές τους ευθύνες», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης:

«Άδειασε» Μητσοτάκη ο Κοντολέων στην Εξεταστική: «Δεν έγινε καμιά λανθασμένη ενέργεια στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη»

Αμετανόητος ο Κοντολέων εκθέτει κι άλλο τον Μητσοτάκη στην Εξεταστική: «Παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter