ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θέλει ολοκληρωτικό έλεγχο ενημέρωσης εκβιάζοντας οικονομικά τα ΜΜΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θέλει ολοκληρωτικό έλεγχο ενημέρωσης εκβιάζοντας οικονομικά τα ΜΜΕ

Για προσπάθεια επιβολής ολοκληρωτικού ελέγχου στο πεδίο της ενημέρωσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή, όπως αναφέρει, ότι «μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά σε δεύτερο πακέτο επιχορήγησης των ΜΜΕ, το οποίο ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «την ίδια μέρα, μάλιστα, που ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης δηλώνει με περισσό θράσος πως η στήριξη των εργαζόμενων που πλήττονται από την καραντίνα συνιστά λαϊκισμό και προαναγγέλλει το κόψιμο της επιχορήγησης των εργαζομένων με 800 ευρώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ανακοινώνει την εκταμίευση 9 εκ. ευρώ δημοσίου χρήματος, πέραν των 11 εκ. που είχε δώσει στις αρχές Απριλίου».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως «είναι πλέον σαφές ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η προώθηση της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι», ούτε η ενίσχυση των ΜΜΕ, αλλά ο οικονομικός εκβιασμός τους και το «Λιβανίζουμε Μητσοτάκη»». Κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως «με πρόσχημα την πανδημία, επιχειρεί να επιβάλλει ολοκληρωτικό έλεγχο στο πεδίο της ενημέρωση και σχολιάζει ότι «δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αντιγράφει κατά γράμμα τον φίλο και ομόσταυλό του Βίκτορ Όρμπαν, μοιράζοντας εν κρυπτώ δημόσιο χρήμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι όμως «τα κονδύλια αυτά δεν ανήκουν στον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του» και πως «είναι μείζον ζήτημα διαφάνειας αλλά και δημοκρατίας να γνωρίζουν οι πολίτες που πηγαίνει το δημόσιο χρήμα». «Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι ο ελληνικός λαός που δοκιμάζεται σκληρά αυτή την περίοδο θα του επιτρέψει να παίξει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του, είναι βαθιά γελασμένος», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter