ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του με ομερτά και όρους μαφίας»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του με ομερτά και όρους μαφίας»

«Με ομερτά μέχρι τις εκλογές και όρους μαφίας ο Μητσοτάκης προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του για το σκάνδαλο των υποκλοπών», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή το σχέδιο νόμου που που προωθεί η κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις, το οποίο «αποτελεί ταφόπλακα στην προσπάθεια διαλεύκανσης και επιβεβαιώνει πανηγυρικά την ενοχή του πρωθυπουργού», όπως χαρακτηριστικά καταγράφει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, στηλιτεύοντας την παραπομπή προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μετά το πέρας τριετίας, αλλά και την μετέπειτα… εμπλοκή της ΕΥΠ η οποία θα… αποφασίζει για το εάν θα ενημερωθεί ο εκάστοτε πολίτης.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Φως στο σύστημα Μητσοτάκη από την ΑΔΑΕ – Πώς πέτυχαν την… ομερτά

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: 

Το σχέδιο νόμου για τις παρακολουθήσεις αποτελεί ταφόπλακα στην προσπάθεια διαλεύκανσης και επιβεβαιώνει πανηγυρικά την ενοχή Μητσοτάκη.

  • Παραπέμπει ενδεχόμενη ενημέρωση των πολιτών για παρακολούθησή τους μετά το πέρας τριετίας. Δεν προβλέπει αναδρομική ισχύ και διασφαλίζει την ομερτά για το σκάνδαλο μέχρι τις εκλογές, αφού ως τότε δεν θα μπορεί κανείς να μάθει ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης από την ΕΥΠ όχι μόνο των κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη αλλά ακόμα και υπουργών του κ. Μητσοτάκη που είχαν μολυνθεί ταυτόχρονα και από το Predator.
  • Ακόμα και μετά την τριετία, ένα τριμελές όργανο που την πλειοψηφία θα έχουν ο διοικητής και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, αυτοί δηλαδή που αποφάσισαν την παρακολούθηση, θα αποφασίζουν εάν θα ενημερωθεί ο πολίτης που έχει παρακολουθηθεί.
  • Ο Διοικητής της ΕΥΠ θα αποφασίζει ποιο κακόβουλο λογισμικό θεωρείται… παράνομο
  • Επισπεύδει στους έξι μήνες την αυτόματη διαγραφή υλικού παρακολουθήσεων.

Το καθεστώς Μητσοτάκη προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του όπως ακριβώς λειτουργεί τόσο καιρό με τις παρακολουθήσεις: Με όρους μαφίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter