ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σιδηρόπουλος στη θέση Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σιδηρόπουλος στη θέση Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποπομπή Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, τη θέση του δημοσιογράφου θα πάρει ο πρώτος επιλαχών των προκριματικών εκλογών στην Αττική, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Εκτός ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας μετά τα σεξιστικά σχόλια

Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, στιχουργός και ποιητής. Μένει στην Αγία Βαρβάρα και κατάγεται από την Ημαθία και την Καρδίτσα.

Τελείωσε το 4ο Λύκειο Κορυδαλλού και είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ. Έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών το 2005, έχει παρουσιάσει έκθεση ζωγραφικής και έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές.

Είναι γιος του απόστρατου στρατηγού, Θόδωρου Σιδηρόπουλου και της πρώην υπουργού, Κατερίνας Παπακώστα, η οποία έχει μιλήσει στο παρελθόν για τον γιο της και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει:

«Ο Κωνσταντίνος έχει κινητικά προβλήματα. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να έχει τη φυσική δραστηριότητα που έχει ένας μέσος νεαρός άντρας της ηλικίας του. Από την άλλη, έχει μια υπερβάλλουσα νοητική δραστηριότητα. Πραγματικά τον κάνει ξεχωριστό. Κι εγώ και ο άντρας μου-ελπίζω και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος- δεν αισθανόμαστε πως υστερεί σε κάτι. Αν τώρα θες να σου μιλήσω ως πολιτικός, θα σου πω πως η πολιτεία δεν έχει κάνει όσα θα έπρεπε να κάνει για τους ανθρώπους με αναπηρία. Υστερούμε πολύ, ειδικά αν συγκριθούμε με την υπόλοιπη Ευρώπη». 

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιλέξει ακόμα 4 γυναίκες και έναν άνδρα, ώστε να συμπληρωθεί η λίστα με τους 42 υποψήφιους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter