ΣΥΡΙΖΑ: Θέλουν τους αγρότες κολίγους!

Η πραγματικότητα δεν μπορεί πια να κρυφτεί. Φωνάζει πως _x000D_
εργαλειοποιώντας την πανδημία αποδιοργανώνουν τις εργασιακές σχέσεις, _x000D_
φτωχοποιούν τους μικρομεσαίους αγρότες και εμπόρους και ξεπουλάνε ότι _x000D_
μπορούν στους ιδιώτες.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καταγγέλλοντας ότι όχι μόνο δεν ενίσχυσαν τους δραστηριοποιούμενους στις λαϊκές αγορές αλλά ετοιμάζουν την εκχώρησή τους σε ιδιώτες ενώ, επιπλέον, όποιος αγρότης τη γλιτώσει «και μπορέσει να αποκτήσει, μέσω του πλειστηριασμού που ετοιμάζουν, θέση σε λαϊκή, του φτιάχνουν μια διάταξη παγίδα.

Θα μπορεί λέει να μετατρέπει την άδεια παραγωγού σε επαγγελματία», κάτι που θα επιφέρει διαφορετική φορολόγηση και άλλη ασφαλιστική κατηγορία.

«Σύσσωμες οι ομοσπονδίες και οι σύλλογοι αγροτών λαϊκών αγορών», αναφέρει η ανακοίνωση του Τμήματος Αγορτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, καταθέτοντας μάλιστα τη δική τους αντιπρόταση. Ένα σχέδιο νόμου που προχωράει στην παραχώρηση της διαχείρισης των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ και δυσχεραίνει την συμμετοχή πραγματικών αγροτών στις λαϊκές με επιπτώσεις όχι μόνο στους ίδιους αλλά και σε εκατομμύρια καταναλωτές.

Το σχέδιο τους δεν σταματά, όμως, εκεί. Όποιος αγρότης την γλυτώσει και μπορέσει να αποκτήσει, μέσω του πλειστηριασμού που ετοιμάζουν, θέση σε λαϊκή, του φτιάχνουν μια διάταξη παγίδα. Θα μπορεί λέει να μετατρέπει την άδεια παραγωγού σε επαγγελματία.

Γιατί άραγε;

Για να φορολογείται ως επαγγελματίας και όχι ως αγρότης; Για να αλλάξει ασφαλιστική κατηγορία; Για να μην μπορεί να συμμετέχει στα προγράμματα του πυλώνα ΙΙ του ΠΑΑ;

Σίγουρα γιατί δεν τους ενδιαφέρει ο πρωτογενής τομέας στη χώρα με τη μορφή που έχει σήμερα. Δεν θέλουν μικρές εκμεταλλεύσεις και οικογενειακές επιχειρήσεις. Σχεδιάζουν και υλοποιούν τη συγκέντρωση γης σε λίγα χέρια και τη μετατροπή των πραγματικών αγροτών, στους κολίγους του 21ου αιώνα.

Στα σχέδια αυτά θα μας βρουν απέναντι, όπως θα βρουν και την πλειοψηφία των αγροτών που άρχισε να κατανοεί την κοροϊδία και αντιδρά», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ετικέτες