ΣΥΡΙΖΑ: Οι άνθρωποι του τουρισμού αξίζουν την υποστήριξη της Πολιτείας

ΣΥΡΙΖΑ: Οι άνθρωποι του τουρισμού αξίζουν την υποστήριξη της Πολιτείας

Κοινή αναφορά προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού κατέθεσαν στο Προεδρείο της Βουλής, η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, η τομεάρχης Εργασίας και Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή το ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών.

Οι ξεναγοί της χώρας, για μεγάλο διάστημα έχουν παραμείνει άνεργοι, ενώ η κρίση που παρουσιάζεται στον Τουρισμό, λόγω πανδημίας, δεν αφήνει πολλές ελπίδες για την βιωσιμότητα του κλάδου φέτος. Οι βουλευτές, υποστηρίζοντας τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, υπογραμμίζουν την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων προστασίας και οχύρωσης των Ξεναγών, όπως η παροχή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για Μάιο και Ιούνιο, η έκδοση επιδομάτων ανεργίας, για όσους δεν θα δουλέψουν μετά την 1η Ιουλίου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και με ισχύ μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.

«Οι άνθρωποι του Τουρισμού στη χώρα μας αξίζουν την υποστήριξη της Πολιτείας μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα αποτρέψει τη φτωχοποίηση αυτών και των οικογενειών τους», σημειώνουν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter