ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ιδιωτικοποιεί το νερό, αλλά η κοινωνία λέει ένα ξεκάθαρο «ως εδώ»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ιδιωτικοποιεί το νερό, αλλά η κοινωνία λέει ένα ξεκάθαρο «ως εδώ»

Όσο και να μιλάει για fake news η ΝΔ, η κοινωνία έχει καταλάβει ότι ο κ. Μητσοτάκης ιδιωτικοποιεί το νερό και λέει ένα ξεκάθαρο «ως εδώ». Στην ΝΔ πριν μιλήσουν για fake news, ας δουν τι προανήγγειλε από το 2018 ο κ. Μητσοτάκης. Ό,τι ακριβώς κάνει σήμερα.

Αυτό αναφέρει σε νεότερο σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ΝΔ η οποία… κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για «παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης μέσω της συνεχούς διασποράς ψευδών ειδήσεων περί δήθεν ιδιωτικοποίησης του νερού».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μεγαλειώδη συναυλία στην Θεσσαλονίκη είχε τονίσει σε σχετική ανακοίνωσή του:

«Οι πολίτες δεν πιστεύουν λέξη από τα ψέματα Μητσοτάκη πως δεν ιδιωτικοποιεί το νερό», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε μια ημέρα που σφραγίζεται από την μεγαλειώδη συγκέντρωση – συναυλία στη Θεσσαλονίκη που διοργανώνει το σωματείο εργαζομένων στην ΕΥΑΘ με κεντρικό σύνθημα την εναντίωση στο ξεπούλημα (και) του νερού σε ιδιώτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε:

«Η τεράστια σε όγκο συναυλία στην Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, δείχνει ότι η κοινωνία δεν πιστεύει λέξη από τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη. Ο νόμος που ψήφισε ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση με την δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής.

Άλλωστε, ο ίδιος από το 2018 είχε προαναγγείλει τα σχέδια του για «στρατηγικό επενδυτή» και ρυθμιστική αρχή που θα ελέγχει την αγορά.

Στις 21 Μαΐου οι Έλληνες πολίτες και με την ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι «η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει τέλος σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης του».

H ανακοίνωση της ΝΔ

«Καταγγέλλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης μέσω της συνεχούς διασποράς ψευδών ειδήσεων περί δήθεν ιδιωτικοποίησης του νερού» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Παρά την κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό κι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα ιδιωτικοποίησής του, την αντίστοιχη δήλωση του αρμόδιου υπουργού στη Βουλή και το γεγονός ότι δεν προκύπτει από πουθενά πρόθεση ιδιωτικοποίησης, ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο επιμένουν στα ψέματά τους, αλλά οργανώνουν και κινητοποιήσεις παραπλανώντας τους πολίτες» προσθέτει.

Επισημαίνει ότι η ΝΔ στα 4 χρόνια που κυβερνά όχι μόνο δεν έκανε καμία κίνηση ιδιωτικοποίησης του νερού, αλλά έθεσε το πλαίσιο για τη βελτίωση της ποιότητάς του.

«Κι επαλαμβάνουμε: το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό» προσθέτει η ΝΔ.

«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσουμε στα fake news με τα οποία πορεύεστε στις εκλογές, να συσκοτίζουν την αλήθεια. Τα ψέματά σας, θα αποκαλύπτονται και θα καταγγέλλονται. Οι πολίτες σας έχουν μάθει, αλλά αμετανόητοι κι αδίστακτοι συνεχίζετε στο δρόμο του ψέματος και της εξαπάτησης» καταλήγει η ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter