ΣΥΡΙΖΑ: Οι πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους – ΝΔ: Αναγκαία επίθεση

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους – ΝΔ: Αναγκαία επίθεση

Την ανησυχία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται από τις επιθέσεις στη Συρία, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει ότι ο πόλεμος δεν είναι η λύση για το δράμα του συριακού λαού αλλά θα δημιουργήσει νέα προβλήματα.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Οι πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία μάς βρίσκουν αντίθετους και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή. Ο ΟΗΕ είναι ο μόνος αρμόδιος να διενεργήσει τις έρευνες και να παραπέμψει τους ενόχους ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης για την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων, η οποία συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ο πόλεμος δεν είναι η λύση για το δράμα του συριακού λαού αλλά θα δημιουργήσει νέα προβλήματα. Μονόδρομος οι διπλωματικές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και ο ενεργός ρόλος των διεθνών οργανισμών. Είναι αναγκαία η κινητοποίηση των λαών της Ευρώπης και ένα νέο φιλειρηνικό κίνημα που θα αποτρέψει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή».

ΝΔ: Αναγκαία η επίθεση στην Συρία

«Η καταδίκη κάθε χρήσης χημικών όπλων, πόσω μάλλον κατά αμάχων, είναι απερίφραστη. Δυστυχώς, αυτό που συνέβη στην πόλη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, δεν ήταν μεμονωμένο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν τέτοια όπλα στη Συρία. Το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτική τη λήψη αποτρεπτικών μέτρων για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων απάνθρωπων ενεργειών», αναφέρει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με τις πυραυλικές επιθέσεις στην Συρία από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία.

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει ότι «η σημερινή περιορισμένη και στοχευμένη πυραυλική επίθεση σε συγκεκριμένους στόχους στη Συρία κατέστη αναγκαία μετά την αποτυχία της διπλωματίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Όπου τελικώς δεν υιοθετήθηκε μια συγκεκριμένη πρόταση, παρά το ότι είχε την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας».

«Τώρα χρειάζεται να επικρατήσει σύνεση και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, προκειμένου να αποφευχθεί κλιμάκωση και γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή. Κάτι που θα είχε απρόβλεπτες, μακροχρόνιες και διευρυμένες αρνητικές συνέπειες. Ο ΟΗΕ και η ΕΕ θα πρέπει να εμπλακούν πιο ενεργά και αποτελεσματικά στη διαχείριση και την αποκλιμάκωση της κρίσης στη Συρία», καταλήγει. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter