Απάντηση στον Κ. Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖA: Όνειρο θερινής νυκτός θα μείνει το πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στο 2ο Προσυνέδριο της Ν.Δ «Για τους Νέους» στην Πάτρα, σημειώνοντας πως «ευτυχώς, για την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα, η απειλή ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΝΔ στην Παιδεία θα παραμείνει άλλο ένα όνειρο θερινής νυκτός του κ. Μητσοτάκη».

Επισημαίνει δε πως η απαξίωση και η συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, η παράδοση σε ιδιωτικά συμφέροντα των σχολείων και των πανεπιστημίων, η εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της Παιδείας, θα μείνουν στις σελίδες του προγράμματός του.

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Όσο για τα λογύδρια περί πάταξης της ανομίας, οι πρόσφατες υποθέσεις και τα σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος στα οποία εμπλέκονται στελέχη του κόμματός του, μιλάνε από μόνα τους. Οι αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας για στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης αποτελούν την καλύτερη απάντηση στον αμετανόητα νεοφιλελεύθερο κ. Μητσοτάκη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα αναφέρθηκε στα πρότυπα σχολεία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, λέγοντας πως «η πρόταση της ΝΔ είναι η δημιουργία ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε νομό της χώρας, ώστε τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες και ειδικές ικανότητες, να έχουν πρόσβαση σε ένα πρότυπο σχολείο, το οποίο θα καλλιεργήσει αυτές ακριβές τις δεξιότητες». Όσον αφορά στην επαγγελματική εκπαίδευση, είπε ότι πρέπει να υπάρξει σύνδεσή της με την αγορά της εργασίας. Τέλος σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, πρέπει να γίνει βασικός μηχανισμός παραγωγής γνώσης, αλλά και δεξιοτήτων, καθώς και να συνδεθεί με την αγορά εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.