ΣΥΡΙΖΑ: Πανικός για τις αποκαλύψεις και στοχοποίηση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Πανικός για τις αποκαλύψεις και στοχοποίηση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το καθεστώς Μητσοτάκη δεν συγχωρεί αυτούς που υπερασπίζονται τους θεσμούς και τη Δημοκρατία απέναντι στις εκτροπές του» τονίζουν σε κοινή δήλωση τους ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών, Κώστας Ζαχαριάδης και ο αν. τομεάρχης Εσωτερικών, Μίλτος Χατζηγιαννάκης όπου εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με το άρθρο 43 του πολυνομοσχεδίου- σκούπα που κατέθεσε την Τετάρτη στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών και το οποίο «φωτογραφίζει» τα μέλη της ΑΔΑΕ και τον επικεφαλή της Χρήστο Ράμμο που πρωτοστάτησαν στην αποκάλυψη του πολύκροτου σκανδάλου των υποκλοπών.

«Μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω στο μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, στο κράτος των διώξεων και της τρομοκρατίας» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει τονίζοντας: «Ό,τι κι αν κάνουν ο πολιτικός χρόνος έχει τελειώσει. Η δημοκρατική, διαφανής και θεσμική λειτουργία της χώρας αποκαθίσταται με την πολιτική αλλαγή στις 21 Μαΐου, με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, με εισηγητή τον κ. Βορίδη, συμπεριέλαβε στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, εμβόλιμα και χωρίς να έχει αναρτηθεί στη διαβούλευση, άρθρο, με το οποίο προβλέπεται πως τα μέλη των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών δύνανται να διώκονται «αν ενήργησαν με δόλο ή παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους». Προφανώς οι εκ δόλου ενέργειες δύνανται να διώκονται, η παραβίαση του απορρήτου των πληροφοριών πώς ακριβώς συνδέεται όμως με τις εκ δόλου τελεσθείσες πράξεις; Και γιατί μόνο αυτή η παραβίαση και όχι και άλλες παραβιάσεις;

Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για διάταξη που «φωτογραφίζει» απειλώντας τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, κ. Χρήστο Ράμμο, καθώς και στελέχη της ΑΔΑΕ, γιατί έκαναν το καθήκον τους προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στη ντροπιαστική για τη χώρα υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, που πλήγωσε και συνεχίζει να πληγώνει την Δημοκρατία στην χώρα. Υπόθεση για την οποία η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς. Προσπαθούν να τους τιμωρήσουν και να τους φοβίσουν, επειδή λειτούργησαν σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το καθεστώς Μητσοτάκη δεν συγχωρεί αυτούς που υπερασπίζονται τους θεσμούς και τη Δημοκρατία απέναντι στις εκτροπές του. Στην τελευταία νομοθετική του πρωτοβουλία, προτού οι πολίτες το στείλουν στο σπίτι του, αποφάσισε να αναβιώσει σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω στο μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, στο κράτος των διώξεων και της τρομοκρατίας.

Ό,τι κι αν κάνουν ο πολιτικός χρόνος έχει τελειώσει. Η δημοκρατική, διαφανής και θεσμική λειτουργία της χώρας αποκαθίσταται με την πολιτική αλλαγή στις 21 Μαΐου, με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε επίσης:

Προεκλογικές απειλές διά νόμου στην ΑΔΑΕ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Γιαννακοπούλου για το «κυνηγητό» σε ΑΔΑΕ: «Η κυβέρνηση στοχοποιεί τα μέλη των ανεξάρτητων Αρχών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter