ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Να παρέμβει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να σωθεί ο Δημ. Κουφοντίνας

ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Να παρέμβει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να σωθεί ο Δημ. Κουφοντίνας

Με ομόφωνο ψήφισμα τους τα μέλη της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, καλούν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως πρώτη πολίτη της χώρας, να αποτρέψει τον θάνατο του Δημ. Κουφοντίνα, αλλά και το ενδεχόμενο να γίνει Πρόεδρος μίας χώρας, η οποία θα καταστεί κράτος παρίας της Διεθνούς κοινότητας.

Στο ψήφισμα τους αναφέρουν τα εξής:

Παρακολουθούμε μία ανθρώπινη ζωή να πορεύεται σταθερά προς το θάνατο και μία κυβέρνηση να μετατρέπει την Ελλάδα του 2021 σε μία κατ’ επίφαση Δημοκρατία, όπου ο σεβασμός του Κράτους Δικαίου δεν είναι πλέον υπέρτατο δημοκρατικό αγαθό, αλλά μετατρέπεται σε οικογενειακή βεντέτα και εκδίκηση.

Στη χώρα μας επανέρχεται η ποινή του θανάτου και λησμονάται ότι η υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την απαρέγκλιτη τήρηση κατά τρόπο αυστηρό και με διαφάνεια των κανόνων δικαίου για κάθε κρατούμενο και δεν αναιρείται από την καταδίκη των εγκλημάτων, για τα οποία ο κάθε κατηγορούμενος δικάζεται, καταδικάζεται και εκτίει την ποινή του.

Η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατο αγαθό και το σύστημα αξιών της Δημοκρατίας κανείς, είτε είναι πολίτης είτε είναι το κράτος, δεν δικαιούται να την αφαιρεί. Το Κράτος Δικαίου δεν εκδικείται τον παραβάτη που έχει αφαιρέσει ζωές και έχει υποχρέωση, σύμφωνα με τις αρχές του Ανθρωπισμού, να του εξασφαλίσει το δικαίωμα στη ζωή.

Μαζί με το ευρύ μέτωπο πολιτικών δυνάμεων, νομικού κόσμου, διανοουμένων, ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, διεθνών οργανισμών που καλούν την κυβέρνηση να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή, καλούμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως πρώτη πολίτη της χώρας, να αποτρέψει το ενδεχόμενο να γίνει Πρόεδρος μίας χώρας, η οποία θα καταστεί κράτος παρίας της Διεθνούς κοινότητας. Μιας χώρας που δε θα σέβεται ούτε καν τις συμβατικές υποχρεώσεις της όπως αυτές απορρέουν από την ένταξη της στους Διεθνείς Οργανισμούς.

Νίκος Τσιγώνιας, Μαρία Γιαννακάκη, Μανώλης Σαρρής, Ειρήνη Μεταξά, Γιάννης Καρδαράς, Αναστασία Φρατζεσκάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter