ΣΥΡΙΖΑ: «Πολιτικός απατεώνας» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: «Πολιτικός απατεώνας» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Γραφείου Τύπου του χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό απατεώνα» που «εξελέγη, τάζοντας στον ελληνικό λαό ανάπτυξη 4%» και το μόνο που κατάφερε «ήταν να βυθίσει την οικονομία σε ύφεση πριν από τον κορωνοϊό».

Η χρονική συγκυρία που η Κουμουνδούρου επέλεξε να αναβαθμίσει τον αντιπολιτευτικό της λόγο προφανώς και δεν είναι τυχαία. Έρχεται μετά τη στήριξη που πρόσφερε στην Κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο πρόσφατα στο θέμα της Συμφωνίας με την Ιταλία για τη οριοθέτηση της ΑΟΖ των δύο χωρών όσο και στα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Casus Belli οικονομία για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο ουδείς στους πάνω ορόφους της Κουμουνδούρου δεν είναι διατεθειμένος να συναινέσει, ούτε κατ’ ελάχιστον, στους κυβερνητικούς χειρισμούς στην οικονομία. Εδώ, λένε με νόημα, «η κυβέρνηση τα έχει κάνει μούσκεμα». Για παράδειγμα εμφανίζεται εξαιρετικά φειδωλή απέναντι σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες και την ίδια ώρα γαλαντόμα έναντι ακόμη και αμφιλεγόμενων ή ανύπαρκτων ΜΜΕ.

Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι χαρακτηριστική. Αφενός «δεν βρήκε λέξη να πει για το όργιο διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε ανύπαρκτα ΜΜΕ. Απλώς σιώπησε» αφετέρου «δεν απάντησε για τη δέσμευση που ανέλαβε η κυβέρνηση στο χθεσινό (11.06.2020) Eurogroup για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας στο τέλος Ιουλίου. Και εδώ σιώπησε».

Μάλιστα κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ψεύδεται προσπαθώντας να αλλοιώσει ακόμα και τα στοιχεία της Eurostat που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια της ύφεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ενώ δεν εξήγησε πώς, μετά από δώδεκα συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε μόλις σε τέσσερις μήνες να βάλει τη χώρα σε ύφεση, ήδη από τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή, πολύ πριν από τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «για άλλη μια φορά – ως γνωστός, πια, πολιτικός απατεώνας – στη δευτερομιλία του, γνωρίζοντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαίωμα ανταπάντησης, τον αποκάλεσε ψεύτη σε σχέση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση στην χθεσινή δήλωση του Eurogroup, στην οποία αναφέρεται ρητά η δέσμευση της χώρας να επιστρέψει σε πρωτογενές πλεόνασμα το 2021. Προς τούτο, επικαλέστηκε την παραπομπή σε προηγούμενη δήλωση του Eurogroup, της 16 Μαρτίου. Αυτή ωστόσο αφορά το 2020, λόγω της ύφεσης στην Ευρώπη, και όχι το 2021!».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter