ΣΥΡΙΖΑ: Πόση ακόμα «αριστεία» θα αντέξουμε στο υπουργείο Παιδείας;

ΣΥΡΙΖΑ: Πόση ακόμα «αριστεία» θα αντέξουμε στο υπουργείο Παιδείας;

Η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή την ταλαιπωρία που υπέστησαν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές το πρωί της Παρασκευής, προσπαθώντας να μπουν στη σελίδα μετάδοσης αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων, η οποία ήταν εκτός λειτουργίας για αρκετή ώρα.

«Εν έτει 2020, το υπέρκομψο “επιτελικό κράτος” Μητσοτάκη και η υπό τη διεύθυνση της κυρίας Κεραμέως “start up” που εδρεύει στο κτίριο του ΥΠΑΙΘ, πέτυχαν μια αξεπέραστη “καινοτομία”. Να ρίξουν, για πρώτη φορά στα χρονικά το σύστημα ηλεκτρονικής μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων!», σημείωσε μεταξύ άλλων η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη σελίδα μετάδοσης των αποτελεσμάτων η οποία για αρκετή ώρα δεν λειτουργούσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πέφτουν ένα-ένα τα “οχυρά” της κυβέρνησης των “αρίστων”.

Σειρά είχε σήμερα η περίφημη “ηλεκτρονική διακυβέρνηση”, που, ειδικά, στο πολύπαθο υπουργείο Παιδείας, έχει καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Εν έτει 2020, το υπέρκομψο “επιτελικό κράτος” Μητσοτάκη και η υπό τη διεύθυνση της κυρίας Κεραμέως “start up” που εδρεύει στο κτίριο του ΥΠΑΙΘ, πέτυχαν μια αξεπέραστη “καινοτομία”. Να ρίξουν, για πρώτη φορά στα χρονικά το σύστημα ηλεκτρονικής μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων!

Αυτή την ώρα εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιοι και οι οικογένειές τους, ταλαιπωρούνται και δεν έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα. Σε πολλά Λύκεια, επίσης, όπως καταγγέλλεται, δεν έχουν αναρτηθεί οι σχετικοί πίνακες. Πόση ακόμη αριστεία ανικανότητας και ρεσιτάλ ασχετοσύνης θα αντέξει αυτός ο τόπος;

Απαιτούμε αυτή τη στιγμή εξηγήσεις και καλούμε την υπουργό Παιδείας να αναλάβει την ευθύνη της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του πριν λίγο καιρό, όταν πληροφορήθηκε ότι κατέρρευσαν τα εσωτερικά ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου, προειδοποίησε για το πρόβλημα και ζήτησε εξηγήσεις και απαντήσεις. Το υπουργείο Παιδείας, ως συνήθως, κρύφτηκε.

Η απάντησή του, ήρθε σήμερα με οδυνηρό και αποκαλυπτικό τρόπο.

Δεν θα συνεχίσουμε.

Η χώρα διαθέτει πρωθυπουργό ο οποίος έχει την ευθύνη των επιλογών του και των υπουργών της κυβέρνησής του.

Απλώς, δεν μπορούμε να μην αναλογιστούμε τι θα συνέβαινε, τι θα γράφονταν και τι θα μεταδίδονταν σήμερα, αν αυτό το ανήκουστο και εξοργιστικό γεγονός συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας…

Επαναλαμβάνουμε: Η αποτυχία της προετοιμασίας είναι η προετοιμασία της αποτυχίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter