ΣΥΡΙΖΑ: Πόσοι και ποιοι από τους 16 «αντάρτες» ανέλαβαν τομέα

ΣΥΡΙΖΑ: Πόσοι και ποιοι από τους 16 «αντάρτες» ανέλαβαν τομέα

Τη σκιώδη κυβέρνηση ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η αξιωματική αντιπολίτευση, με τρεις εκ των 27 τομεαρχών να ανήκουν στα 16 κοινοβουλευτικά στελέχη που ψήφισαν «λευκό» στην ψηφοφορία για την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη σε σχέση με τη διάρθρωση του νέου προεδρείου της Κ.Ο.

Δείτε επίσης: Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – Όλα τα ονόματα

Πρόκειται για τους Κώστα Μπάρκα, Γιώργο Ψυχογιό και Κατερίνα Νοτοπούλου. Ο βουλευτής Πρεβέζης ανέλαβε τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, ο βουλευτής Κορινθίας ανέλαβε αναπληρωτής τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου και η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης είναι η νέα τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Οι λόγοι για τους οποίους είχαν ψηφίσει «λευκό» την προηγούμενη Πέμπτη ήταν διαφορετικοί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μπάρκας συμφωνούσε με την κριτική περί παράκαμψης των αρμόδιων οργάνων του κόμματος πριν την ανακοίνωση της αντικατάστασης των Στέργιου Καλπάκη και Θανάση Θεοχαρόπουλου, ενώ ανέμενε εξηγήσεις για τα περί «υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα».

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Τραβάνε το σχοινί στα άκρα

ΣΥΡΙΖΑ-Εσωκομματική αντιπολίτευση: Κρατούν δυνάμεις για το συνέδριο

Από την άλλη, η Κ. Νοτοπούλου είχε εξηγήσει στο documentonews.gr τη διαφωνία της με την αντικατάσταση του Διονύση Καλαματιανού από την γραμματεία της Κ.Ο., αλλά και αυτήν του Αλέκου Φλαμπουράρη από τον ρόλο του συντονιστή ΕΠΕΚΕ. Σε κάθε περίπτωση, όπως είχε διευκρινίσει, η κίνησή της αυτή δεν σήμαινε αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του νέου προέδρου του κόμματος.

Ο κ. Ψυχογιός ακολούθησε τη «γραμμή» της «ομπρέλας», της οποίας αποτελεί μέλος.

Υπενθυμίζεται ότι «λευκό» είχαν ψηφίσει οι εξής: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Οζγκιούρ Ναζήφ Φερχάτ, Πέτη Πέρκα, Αλέξης Χαρίτσης, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Γιώργος Ψυχογιός, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Κώστας Μπάρκας, Μαρίνα Κοντοτόλη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Όλγα Γεροβασίλη, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Οι τομεάρχες του Επικρατείας

Οι τρεις βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβαν τομέα, γεγονός που απομακρύνει έτι περαιτέρω το ενδεχόμενο ο Στ. Κασσελάκης να αποκτήσει άμεσα βουλευτική ιδιότητα.

Ειδικότερα, ο Όθων Ηλιόπουλος ανέλαβε αν. τομεάρχης Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα του απόδημου ελληνισμού, η Έλενα Ακρίτα θα εκτελεί χρέη αν. τομεάρχη Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα τα δικαιώματα και την ισότητα, ενώ ο Ευάγγελος Αποστολάκης -όπως αναμενόταν- είναι ο νέος τομεάρχης Άμυνας.

«Νιέτ»

Όπως είχε σημειώσει ήδη από την Κυριακή το Documento, στελέχη του προεδρικού περιβάλλοντος επικοινώνησαν το προηγούμενο διάστημα με αρκετούς βουλευτές και βουλεύτριες που ψήφισαν «λευκό» προκειμένου να αναλάβουν κάποιον τομέα.

Για παράδειγμα, τέτοιου είδους επικοινωνίες έγιναν με τους Νάσο Ηλιόπουλο, Αλέξη Χαρίτση και Σία Αναγνωστοπούλου. Ωστόσο, όλοι τους αρνήθηκαν με το επιχείρημα ότι είναι αντίθετες με συγκεκριμένες επιλογές στην ιεραρχία του προεδρείου της Κ.Ο.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνάντηση που είχαν Κασσελάκης – Αχτσιόγλου πριν δύο εβδομάδες, η πρώην υπουργός Εργασίας αρνήθηκε οποιοδήποτε πόστο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter