ΣΥΡΙΖΑ προς Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ποιοι είχαν εσωτερική ενημέρωση για τη μετοχή της ΔΕΗ και από ποιους;

ΣΥΡΙΖΑ προς Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ποιοι είχαν εσωτερική ενημέρωση για τη μετοχή της ΔΕΗ και από ποιους;

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κάνει λόγο για “τουλάχιστον ύποπτες κινήσεις” στο Χρηματιστήριο, καθώς χιλιάδες μικροεπενδυτές έχασαν τα χρήματά τους με τη μετοχή της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «για εννιά μέρες, μετά την ανακοίνωση πώλησης του 49% της θυγατρικής της (ΔΕΔΔΗΕ) αντί να ανέβει η μετοχή της, όπως όλοι προεξοφλούσαν, βυθίστηκε από τα 10,5 στα 9,02 ευρώ στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα που μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου ανακοινώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Την ώρα δηλαδή που μικροεπενδυτές αγόραζαν μετοχές της ΔΕΗ, κάποιοι για ανεξήγητο λόγο ξεφορτώνονταν πακέτα μετοχών μέχρι να ανακοινωθεί η ΑΜΚ της Επιχείρησης».

Και καταλήγει:

«Δεδομένου ότι για την ΑΜΚ της ΔΕΗ γνώριζε μόνο η Διοίκησή της και ο κ. Μητσοτάκης με τους στενούς συνεργάτες του, περιμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που παρενέβη μόνο μετά την κατακραυγή, το αυτονόητο: Να ελέγξει μία προς μία όλες τις πράξεις πώλησης που έγιναν τις 9 αυτές μέρες και να ενημερώσει Αρχές και πολίτες ποιοι ήταν αυτοί που πουλούσαν μετοχές όταν όλοι προεξοφλούσαν άνοδο και από πού είχαν εσωτερική πληροφόρηση.»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter