ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Εξεταστική Επιτροπή: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος, για αυτό και κρύβει μία την Opinion Poll και μία τον Πέτσα»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Εξεταστική Επιτροπή: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος, για αυτό και κρύβει μία την Opinion Poll και μία τον Πέτσα»

Οι μομφές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Opinion Poll και τις επίμαχες δημοσκοπήσεις της έρχονται ξανά στο προσκήνιο, μέσω της κατάθεσης του αντιπρόεδρου του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) και διευθύνοντα σύμβουλο της MRB.

Ο Δημήτρης Μαύρος, κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα, ότι υπήρξε παράβαση στην περίπτωση της ύποπτης δημοσκόπησης της Opinion Poll, της εταιρείας δημοσκοπήσεων που ελέγχεται από και για την απευθείας ανάθεση 270.000 από το δημόσιο.

Σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση στηλιτεύει τον τρόπο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί, όπως αποδεικνύεται, να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης  και της δημοσκοπήσεις, ενώ επισημαίνει ότι πιστοποιείται η έλλειψη ελέγχου της εταιρείας Opinion Poll, σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

«Η σημερινή κατάθεση του αντιπροέδρου του ΣΕΔΕΑ, κ. Μαύρου αποτελεί κόλαφο για τον κ. Μητσοτάκη και το καθεστώς που επιχειρεί να στήσει με χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων», τονίζει σε του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Εύλογα λοιπόν η ΝΔ προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο αλλά η πραγματικότητα δεν τη βοηθά, καθώς σήμερα για μια ακόμη φορά δικαιώθηκε πλήρως η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η Εξεταστική να μην αφορά μόνο τις λίστες Πέτσα αλλά και την Opinion Poll», συνεχίζει, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Μαύρος χαρακτήρισε σήμερα προβληματικό να δίνονται απευθείας αναθέσεις σε μια εταιρεία της οποίας ο ιδιοκτήτης πραγματοποιεί ταυτοχρόνως δημοσκοπήσεις».

«Ακριβώς αυτό δηλαδή που έκανε ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll που αποθεώνει τον κ. Μητσοτάκη, λαμβάνοντας την ίδια ώρα απευθείας αναθέσεις 270.000 ευρώ σε άλλη εταιρία του», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συνεχίζοντας, σημειώνει ότι ο κ. Μαύρος «επιβεβαίωσε και κάτι άλλο: Ότι η συγκεκριμένη εταιρία όχι μόνο δεν δημοσίευσε παράτυπα ποιος είναι ο πελάτης – εντολέας της ύποπτης δημοσκόπησης του Μαΐου του 2021, αλλά δεν ζήτησε κιόλας να γίνει πλήρης έλεγχος από τον ελεγκτικό φορέα των δημοσκοπήσεων, διαψεύδοντας έτσι χαρακτηριστικά τις δηλώσεις των βουλευτών της Ν.Δ. που ισχυρίζονται διαρκώς ότι η Opinion Poll ελέγχθηκε πλήρως και βρέθηκε εντάξει».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος, για αυτό και κρύβει μία την Opinion Poll και μία τον Πέτσα. Δεν θα καταφέρει όμως στο τέλος να κρυφτεί ο ίδιος. Γιατί πλέον είναι φανερό ότι τόσο πίσω από τον κ. Πέτσα όσο και πίσω από τον άφαντο ιδιοκτήτη της Opinion Poll, κρύβεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η “Μαξίμου Α.Ε.”», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter