ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά Τζάκρη κατά της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» – «Στο συνέδριο θα χάσουν με 80%» (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά Τζάκρη κατά της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» – «Στο συνέδριο θα χάσουν με 80%» (Video)

Για «ακραία, μειοψηφική και αυτοαναφορική, εσωκομματική αντιπολίτευση» έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στο open το πρωί της Τρίτης, ενώ εκτίμησε μάλιστα ότι στο προσεχές Συνέδριο «θα χάσει με ποσοστό 80%».

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές σχολίασε πως «στην υποστήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας, εμείς (σ.σ όσοι στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη) ξεκινήσαμε με 6 καταγεγραμμένους βουλευτές στο α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Στον δεύτερο γύρο, μαζί με τους “κρυπτοχριστιανούς” είχαμε κάτι λιγότερο από 20 που τον στήριζαν. Όταν πηγαίνεις και παίρνεις στην πρόσφατη διαδικασία της κοινοβουλευτικής ομάδας 30 και θα μπορούσαν να είναι και 34, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θέλουν να περιχαρακωθούν ως εσωκομματική αντιπολίτευση».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι «Όταν επιλέγει αυτή η εσωκομματική αντιπολίτευση, αντί να οικοδομήσει στον ισχυρό, νικηφόρο ΣΥΡΙΖΑ, να πει να στήσουμε εφετείο στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση για να διασώσουμε την καθαρότητα της αριστερής ψυχής, αυτό για μένα βαίνει μειοψηφικό. Έχασε (η εσωκομματική αντιπολίτευση) με 60% και στο Συνέδριο θα χάσει με 80%» και συμπλήρωσε ότι οι «απλοί ανιδιοτελείς πολίτες, όπως αντιλαμβάνομαι εγώ τους ανθρώπους της παράταξής μας, λένε πως θέλουν να χτίσουν τον καινούριο συλλογικό, νικηφόρο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή η τάση αν πάει, για μένα είναι μια δύσκολη επιλογή. Είναι ακραία, είναι μειοψηφική και αυτοαναφορική. Άλλο είναι το πρόσταγμα αυτή τη στιγμή».

«Ουδέποτε η αυτοδιοίκηση ήταν το προνομιακό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ»

Σχετικά με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο στον απόηχο της διπλής συντριβής του καλοκαιριού. Ουδέποτε η αυτοδιοίκηση, και εδώ υπάρχει ευθύνη, ήταν το προνομιακό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έγινε με ευθύνη του κόμματος, με την έννοια πως δεν έχει χτίσει παρατάξεις και πήγαινε κάθε φορά σε ευκαιριακές επιλογές προσώπων, σε ό,τι αφορά τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες».

«Δεν υπήρχε ο χρόνος ο Στέφανος Κασσελάκης να ασχοληθεί σοβαρά με τα ζητήματα αυτά. Μέχρι προχτές είχαμε εσωκομματική διαδικασία», είπε και τόνισε πως «η δική μας ευθύνη σε αυτό το παρακμιακό κλίμα είναι ακόμα μεγαλύτερη για αυτό λέμε πως πρέπει να υπάρξει γενναία αυτοκριτική, να υπάρξει ανασύνταξη ριζική και αλλαγή πολιτικής».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 8:34

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter