ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: Η στάση Καραμανλή μαρτυρά ξεκάθαρα ενοχή και συγκάλυψη

ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: Η στάση Καραμανλή μαρτυρά ξεκάθαρα ενοχή και συγκάλυψη

Τη συγκρότηση ειδικής προανακριτικής επιτροπής για το πρόσωπό του και με τη συμμετοχή δικαστών, ζήτησε ο Χρήστος Σπίρτζης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο briefing υποστήριξε λίγο-πολύ πως ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δρα εκ του ασφαλούς και ομολόγησε πως ο Κώστας Καραμανλής δεν θα προβεί σε ανάλογη κίνηση. Η τοποθέτηση αυτή του Παύλου Μαρινάκη προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στη διάταξη του Συντάγματος που επικαλείται ο κ. Σπίρτζης υπάρχει και η πρόβλεψη της παραγραφής και η συγκρότηση επιτροπής παρά την παραγραφή. Άρα δεν επικαλείται και δεν καλύπτεται πίσω από παραγραφή» λένε από την Κουμουνδούρου και συμπληρώνουν:

«Αντίθετα, ο κ. Καραμανλής δεν αιτείται και δεν ενεργοποιεί η ΝΔ καμία διαδικασία, ούτε καν την κλήση ουσιωδών μαρτύρων, κάτι που μαρτυρά ξεκάθαρα ενοχή και συγκάλυψη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών για το αν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Χρήστου Σπίρτζη ζητώντας κι εκείνος την ενεργοποίηση του άρθρου 86 παρ. 5 του Συντάγματος απάντησε:

«Ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει την αποσβεστική διαδικασία, ξέρει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες», παραδεχόμενος ουσιαστικά πως ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας δεν θα προβεί σε ανάλογη κίνηση, γιατί φοβάται ότι μπορεί να πάει σε ποινική δίωξη.

Να τον ενημερώσουμε πάντως πως στη διάταξη του Συντάγματος που επικαλείται ο κ. Σπίρτζης υπάρχει και η πρόβλεψη της παραγραφής και η συγκρότηση επιτροπής παρά την παραγραφή. Άρα δεν επικαλείται και δεν καλύπτεται πίσω από παραγραφή.

Αντίθετα, ο κ. Καραμανλής δεν αιτείται και δεν ενεργοποιεί η ΝΔ καμία διαδικασία, ούτε καν την κλήση ουσιωδών μαρτύρων, κάτι που μαρτυρά ξεκάθαρα ενοχή και συγκάλυψη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter