ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: «Δώστε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της συνεργασίας με τον Γκρίνμπεργκ» – Το καρφί για το χρέος της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: «Δώστε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της συνεργασίας με τον Γκρίνμπεργκ» – Το καρφί για το χρέος της ΝΔ

«Μην έχοντας κάτι ουσιαστικό να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ψέλλισε κάποια ακατάληπτα περί ροπής “στη μη αποπληρωμή δανείων ή καθυστερημένη ροπή δανείων”. Μάλλον, ο κ. Μαρινάκης είχε στο μυαλό του το δικό του κόμμα, το οποίο χρωστάει στις τράπεζες 500 εκατομμύρια ευρώ και παραμένει άγνωστο το αν και το πώς αυτά αποπληρώνονται» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν στο σημερινό briefing των πολιτικών συντακτών…

«Επικοινωνιακή φούσκα τα λεφτόδεντρα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως αποφεύγει την επαναλαμβανόμενη πρόταση-πρόκληση του Στέφανου Κασσελάκη να πάνε μαζί με τον πρωθυπουργό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε να κοστολογήσουν τα μέτρα που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση για την ακρίβεια:

«Στη συνέχεια για μία ακόμη φορά έδειξε να υπεκφεύγει της πρότασης-πρόκλησης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη για κοινή αξιολόγηση των προγραμμάτων μας στο ΓΛΚ όπου θα δούμε αναλυτικά την κοστολόγηση των προτάσεων μας, αλλά και την επικοινωνιακή φούσκα περί «λεφτόδεντρων» που αναμασά η κυβέρνηση της ΝΔ. Προφανώς φοβάται να μην εκτεθεί όπως έγινε τον Μάρτιο όταν το ΥΠΟΙΚ κοστολογούσε 16 δισ. δηλαδή περίπου 10 δισ. περισσότερα απ΄ ότι αξιολόγησε το ΓΛΚ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

«Να δημοσιεύσει τα τιμολόγια του Γκρίνμπεργκ»

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως η ΝΔ «οφείλει να δώσει εξηγήσεις τόσο για το ύψος της αμοιβής όσο και για το είδος της σύμβασης που έχει συνάψει με τον κ. Γκρίνμπεργκ» και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα τα τιμολόγια και τα στοιχεία που «αφορούν την επαγγελματική σχέση του συγκεκριμένου σύμβουλου επικοινωνίας με το κόμμα και την κυβέρνηση:

«Σε ό,τι αφορά τον κ. Γκρίνμπεργκ και τον τρόπο με τον οποίο αμείβεται, τα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης προκαλούν πολλά ερωτηματικά. Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να δώσει πλήρεις και αναλυτικές εξηγήσεις τόσο για το ύψος της αμοιβής όσο και για το είδος της σύμβασης που έχει συνάψει με τον κ. Γκρίνμπεργκ. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα όχι μόνο τα τιμολόγια, για τα οποία έκανε λόγο ο κ. Μαρινάκης, αλλά και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που αφορούν την επαγγελματική σχέση του συγκεκριμένου σύμβουλου επικοινωνίας με το κόμμα και την κυβέρνησή του. Όλα στο φως εδώ και τώρα.»

Υπενθυμίζεται πως σε ερώτηση του documentonews.gr για τον τρόπο πληρωμής του Αμερικανού επικοινωνιολόγου,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο κ. Γκρίνμπεργκ, ήταν με σύμβαση η οποία λογικά τελειώνει στο τέλος Ιουνίου με τη ΝΔ και πληρωνόταν μηνιαίως με τιμολόγια τα οποία έκοβε στη Νέα Δημοκρατία». Ο Παύλος Μαρινάκης δεν σχολίασε το παραμικρό όσον αφορά την «ελληνική θεότητα» και τις αποδοχές που θρυλείται ότι λαμβάνει.

Διαβάστε αναλυτικά:

Μητσοτάκης: Διώχνει τον Γκρίνμπεργκ για το «Βατερλώ» στις κάλπες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter