ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ στη Βουλή: Καταθέτετε ΠΝΠ γιατί φοβάστε την ψήφο των νησιωτών βουλευτών σας

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ στη Βουλή: Καταθέτετε ΠΝΠ γιατί φοβάστε την ψήφο των νησιωτών βουλευτών σας

Δριμεία κριτική άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος στην κυβέρνηση για την επιλογή κατάθεσης ΠΝΠ επίταξης ακινήτων σε νησιά του Β. Αιγαίου με σκοπό τη δημιουργία «ημίκλειστων» κέντρων για πρόσφυγες και μετανάστες. Τι απάντησαν ο Ν. Κακλαμάνης και ο Σπ. Λιβανός.

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε στην Ολομέλεια την επιλογή της κυβέρνησης να καταθέσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η συμπολίτευση αποφεύγει με αυτόν τον τρόπο τη συνηθισμένη νομοθετική διαδικασία που θα ανάγκαζε άμεσα τους βουλευτές της ΝΔ από τα νησιά του Β. Αιγαίου να τοποθετηθούν ξεκάθαρα ενώ θα έφερνε στη Βουλή και τους δημάρχους των εν λόγω νησιών στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

«Πρέπει να έρθει να συζητηθεί με κανονική διαδικασία παρουσία φορέων αλλιώς σημαίνει ότι δεν αντέχετε τη Δημοκρατία και το διάλογο» είπε ο Σ. Φάμελλος, προκαλώντας την παρέμβαση του προεδρεύοντα, Ν. Κακλαμάνη: «Η κύρωση της ΠΝΠ θα έρθει στη Βουλή και εκεί μπορείτε να κάνετε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία και θα δείτε το αποτέλεσμα. Μη μου λέτε ότι έγινε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Μην ανατρέξω στην περασμένη πενταετία».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Σπ. Λιβανός, σημείωσε ότι οι ΠΝΠ προβλέπονται από το Σύνταγμα, χαρακτηρίζοντας «υποκριτικό, απαράδεκτο και αστείο» να εγκαλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του είχε καταθέσει 34 ΠΝΠ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter