ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα το σήμα εκκίνησης για 2ο γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών και εθνικής κάλπης

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα το σήμα εκκίνησης για 2ο γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών και εθνικής κάλπης

Το τέλος της όποιας συζήτησης για το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής και την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας αφενός για τη μάχη του δεύτερου γύρου σε Δήμους και Περιφέρειες την ερχόμενη Κυριακή αφετέρου για την εθνική κάλπη στις 7 Ιουλίου, θα σημάνει η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό.

Άλλωστε το αποτέλεσμα έχει αναλυθεί, το μήνυμα (όπως λένε σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου), ελήφθη κι εκείνο που προέχει τώρα είναι η ανασύνταξη, η αύξηση της συσπείρωσης που κυμάνθηκε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα στις ευρωεκλογές και στις αυτοδοικητικές εκλογές και η προσπάθεια να έρθει όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος στις κάλπες.

Αποχή και χαμηλή συσπείρωση ήταν κατά τη γνώμη των κορυφαίων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος τα δύο βασικά αίτια του αποτελέσματος την Κυριακή. Σειρά τώρα έχουν τα προγράμματα των κομμάτων με δεδομένο ότι η εθνική κάλπη δεν είναι η κάλπη των ευρωεκλογών που παγίως έχει και τιμωρητικό χαρακτήρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βασιστεί στον καμβά του μεσοπρόθεσμου. Εκεί υπάρχουν όλα τα μέτρα που έχει νομοθετήσει η Κυβέρνηση και που όπως λένε χαρακτηριστικά «η αμφισβήτησή και η πολεμική απέναντί τους από σειρά στελεχών της ΝΔ δείχνει ότι όχι μόνο δεν είναι αμελητέα αλλά το αντίθετο δεν πρέπει να θεωρούνται καθόλου δεδομένα».

Το πεδίο της οικονομίας θα είναι ένα ακόμη όπλο στην κυβερνητική φαρέτρα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι όποιες θετικές εξελίξεις δεν έχουν γίνει ορατές στην καθημερινότητα του πολίτη. Για παράδειγμα είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που η επόμενη Κυβέρνηση (όποια κι αν είναι αυτή) θα βρει περί τα 30 δισ. στα κρατικά ταμεία ενώ τα επιτόκια δανεισμού είναι εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα καλύτερα και από εκείνα στα μέσα της περασμένης δεκαετίας.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter