ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή απάντηση Αυγέρη στην εσωκομματική αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή απάντηση Αυγέρη στην εσωκομματική αντιπολίτευση

Απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση έστειλε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι της «Ναυτεμπορικής». «Ο αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι έξω από το κόμμα, είναι ο κ. Μητσοτάκης και οι πολιτικές του» σημείωσε, ενώ σχολίασε μεταξύ άλλων για την εσωκομματική αντιπολίτευση ότι «στα πραξικοπήματα μας έχει συνηθίσει ιστορικά η κακιά Δεξιά, όχι η καλή Αριστερά. Εκτός αν αυτή δεν είναι καν Αριστερά, αλλά μια ντεμέκ Αριστερά».

«Χρειάζεται ίσως να αποδραματοποιήσουμε λίγο την κατάσταση σε σχέση με τα όσα ακούγονται στα ρεπορτάζ, δεν υπάρχει ούτε εμφύλιος ούτε κανενός είδος πόλεμος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Η Αριστερά είναι δυναμική, τουλάχιστον η Αριστερά που θέλει να είναι πρωταγωνίστρια, που θέλει να νικά και δεν θέλει να είναι η Αριστερά της ήττας και της μεμψιμοιρίας. Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την Αριστερά θέλει να ανήκει, της αποτελεσματικότητας και της νίκης», σχολίασε η Δώρα Αυγέρη.

Όσον αφορά τη χθεσινή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οποία ανέφερε ότι όσοι υπονομεύσουν την ενότητα της ΚΟ δεν θα έχουν θέση στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, η Δώρα Αυγέρη επισήμανε: «δεν πρόκειται για κάποιο “τελεσίγραφο”, χθες ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς όλους για το πώς θα πορευτεί το καράβι με αυτόν στο τιμόνι, ως πρώτο μεταξύ ίσων».

Σχολιάζοντας την προτροπή του Στέφανου Κασσελάκη στους πολίτες να εγγραφούν στην πλατφόρμα του isyriza, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές, υπογράμμισε: «το άνοιγμα στην κοινωνία μέσω και του isyriza είναι καταστατική πρόβλεψη και είναι μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει επί Αλέξη Τσίπρα». «Είναι σημαντικό να συνδεθεί αυτό με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ώστε να μην είναι η επιλογή μια περίκλειστη διαδικασία, που άλλωστε δεν οδήγησε σε καλά αποτελέσματα όποτε έγινε έτσι στο πρόσφατο παρελθόν», σημείωσε η Δώρα Αυγέρη.

«Αυτά που είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι προβλέψεις του καταστατικού και είναι προϋποθέσεις για την ανανέωση που έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανανεωτική Αριστερά χωρίς ανανέωση δεν μπορεί να υπάρξει», ανέφερε.

Ερωτηθείσα για το άρθρο του Τάκη Κατσαρού και τις απόψεις περί παραβίασης του καταστατικού από πλευράς του Στέφανου Κασσελάκη που μπορεί να οδηγήσει στην καθαίρεσή του, υπογράμμισε: «στα πραξικοπήματα μας έχει συνηθίσει ιστορικά η κακιά Δεξιά, όχι η καλή Αριστερά». «Εκτός αν αυτή δεν είναι καν Αριστερά, αλλά μια ντεμέκ Αριστερά. Δεν ξέρω καμία καλή Αριστερά που να προσπαθεί, μέσα από μεθοδεύσεις, να ανατρέψει την πρόσφατη λαϊκή έκφραση των 150.000 ανθρώπων, που με πολύ μεγάλη πλειοψηφία ανέδειξαν ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το Στέφανο Κασσελάκη», δήλωσε η Δώρα Αυγέρη.

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το άρθρο απηχεί μόνο την προσωπική άποψη του αρθρογράφου. Δεν θέλω να πιστέψω ότι απηχεί κάτι άλλο», πρόσθεσε.

Σχετικά με την κριτική που ακούστηκε για τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, σχολίασε: «ο πρόεδρος μετέφερε τις θέσεις του κόμματος, θέσεις που ήρθαν από την προηγούμενη ηγεσία αλλά και αποτέλεσμα της επιστημονικής και πολιτικής δουλειάς του κόμματος στο πεδίο των εργασιακών, όλα τα προηγούμενα χρόνια». «Εάν κάποιος αισθάνεται ότι δεν εκφράζεται από αυτές τις θέσεις, το πρόβλημα το έχει ο ίδιος», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα, ακόμα, για ενδεχόμενο διάσπασης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε: «εάν από εδώ και πέρα αξιοποιήσουμε κάθε στιγμή που μας δίνεται για να κάνουμε αντιπολίτευση στη ΝΔ, εκεί δηλαδή που είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος, τότε η ίδια η ζωή θα εκμηδενίσει τις πιθανότητες μιας οποιασδήποτε απώλειας». «Εάν από την άλλη, καταναλώνει κάποιος φαιά ουσία για το πώς θα κάνει αντιπολίτευση στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τότε δεν είναι γνήσιος αριστερός και θα κριθεί από τον κόσμο. Αριστερός σημαίνει να αντιπαρατίθεσαι με τη Δεξιά και, στις συνθήκες του σήμερα, σημαίνει να αντιπαρατίθεσαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πολιτικές του», σημείωσε η Δώρα Αυγέρη.

Τέλος, επανέλαβε ότι την ερχόμενη Κυριακή «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει τα προοδευτικά σχήματα που έχουν περάσει στο δεύτερο γύρο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter