ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή απάντηση στη χυδαία ανακοίνωση Μενδώνη για τα «έργα» στην Ακρόπολη

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή απάντηση στη χυδαία ανακοίνωση Μενδώνη για τα «έργα» στην Ακρόπολη

Σκληρή απάντηση εξέδωσε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου, στην απαράδεκτη ανακοίνωση της Λίνας Μενδώνη με αφορμή την ανοικτή επιστολή που συνέταξε ο Stephan Doempke = πρόεδρος του Παρατηρητήριου Παγκόσμιας Κληρονομιάς (World Heritage Watch-WHW)-   προς την ΟΥΝΕΣΚΟ, σχετικά με τα “αναστηλωτικά έργα” στην Ακρόπολη, για την οποία ωστόσο η υπουργός επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και την κα Αναγνωστοπούλου προσωπικά.

Η απάντηση της Σίας Αναγνωστοπούλου

Απορούμε γιατί  η κυρία Μενδώνη επέλεξε να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και προσωπικά σε μένα, με μια τόσο χυδαία ανακοίνωση και όχι στο ίδιο το Παρατηρητήριο Παγκόσμιας Κληρονομιάς (World Heritage Watch-WHW) και τον πρόεδρο του Stephan Doempke, που  είναι και ο συντάκτης της ανοιχτής  επιστολής  προς την ΟΥΝΕΣΚΟ. Επιστολή  που επισημαίνει τους κινδύνους στους οποίους έχει περιέλθει  το οικουμενικό μνημείο της Ακρόπολης  μετά τις  εκτρωματικές παρεμβάσεις  ανάπλασης/τσιμέντωμα.

Κυρία Μενδώνη, προτείνουμε ως αποτελεσματική λύση που θα διαλύσει κάθε αμφιβολία για τα «αναστηλωτικά έργα» σας στο Οικουμενικό Μνημείο, να κοινοποιήσετε αυτή την ανακοίνωση και στον ίδιο τον Stephan Doempke. Στην θέση μάλιστα του παραλήπτη  καλό είναι να βάλετε : «προς τον κ. Stephan Doempke ,πρόεδρο μιας  τυχαίας γερμανικής ΜΚΟ, με την επωνυμία Παρατηρητήριο Παγκόσμιας Κληρονομιάς», όπως με πολύ δηκτικό τρόπο γράφετε.

ΥΓ1. Είναι τόσο προκλητικό ψέμα να λέτε ότι το Παρατηρητήριο Παγκόσμιας Κληρονομιάς υποστηρίζει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, που όσο και αν έχουμε συνηθίσει από σας, να επιχειρείτε συνεχόμενες στρεβλώσεις της πραγματικότητας για να προχωρήσετε το καταστροφικό έργο σας, αυτό μας σοκάρει. Σας επισυνάπτουμε λοιπόν την δήλωση του παρατηρητηρίου για το συγκεκριμένο ζήτημα για να την ξαναδιαβάσετε. Αγγλικά ξέρετε.

https://world-heritage-watch.org/wp-content/uploads/2018/06/WHW-Statement-on-Hagia-Sophia.pdf

ΥΓ2. Το πόσο η UNESCO, οι διεθνείς οργανισμοί , η ίδια η Ακρόπολη, αναίσχυντα εργαλειοποιούνται για να εξυπηρετήσουν το προεκλογικό αφήγημα της κυβέρνησης σας, κρύβεται στις 70 σελίδες του πορίσματος των εμπειρογνωμόνων της UNESCO που καλέσατε και ενημερώσατε κατ’ ιδίαν. Προτείνουμε να ξαναδιαβάσετε και αυτές, γιατί στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος…

ΥΓ3. Όσο για το Παρατηρητήριο Παγκόσμιας Κληρονομιάς  υπενθυμίζουμε πως  αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ανεξάρτητους οργανισμούς στη διαφύλαξη των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς ανά την υφήλιο, οργανισμός που συνεργάζεται στενά με την UNESCO .

Τα υπόλοιπα την επόμενη Κυριακή στις 21 Μαΐου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter