ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρή ήττα του δόγματος Μητσοτάκη για τα εθνικά συμφέροντα

ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρή ήττα του δόγματος Μητσοτάκη για τα εθνικά συμφέροντα

Νέα δεδομένα προκύπτουν από την απόφαση που έλαβε την Τρίτη η αμερικανική Γερουσία, απορρίπτοντας τους περιοριστικούς όρους για την πώληση των F-16 στην Τουρκία, γεγονός που φέρνει εκ νέου σε δυσχερή θέση την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι η Τουρκία «όχι μόνο δεν τιμωρείται για την ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας, αλλά επιβραβεύεται», τονίζοντας ότι η απόφαση των ΗΠΑ «αποτελεί άλλη μία εξαιρετικά σοβαρή ήττα του δόγματος Μητσοτάκη», ο οποίος κινείται ως «πιστός και προβλέψιμος σύμμαχος που τα δίνει όλα χωρίς να διεκδικεί τίποτα».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση στο κλείσιμο της ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Με την απόφαση που έλαβε χθες η Γερουσία να απορρίψει τους όρους που περιόριζαν την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, η Τουρκία όχι μόνο δεν τιμωρείται για την ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας και την υπογραφή νέων παράνομων μνημονίων με τη Λιβύη, αλλά επιβραβεύεται.

Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλη μια εξαιρετικά σοβαρή ήττα του δόγματος Μητσοτάκη, του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” που τα δίνει όλα χωρίς να διεκδικεί τίποτα. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που η Ρωσία αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το ψευδοκράτος. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter