ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή οι καταγγελίες των γιατρών ΕΣΥ για την απόφαση της Ιατρικής Σχολής

ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή οι καταγγελίες των γιατρών ΕΣΥ για την απόφαση της Ιατρικής Σχολής

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, με βάση τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών ΕΣΥ, η Ιατρική Σχολή της Αθήνας αποφάσισε μονομερώς να εξαιρεθούν οι πανεπιστημιακές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων από τη νοσηλεία περιστατικών covid -19.

Είναι απαράδεκτο, με οποιοδήποτε πρόσχημα, να αρνούνται οι πανεπιστημιακοί γιατροί να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του νέου επιδημικού κύματος και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα του ΕΣΥ σε περίοδο αυξανόμενης πίεσης προς τα δημόσια νοσοκομεία.

Το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί στη νέα φάση, είναι ο συνδυασμός της αποτελεσματικής φροντίδας των ασθενών με covid-19 και της αξιόπιστης κάλυψης όλων των υπόλοιπων υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας, αποφεύγοντας με κάθε τρόπο το «εσωτερικό lockdown» των δημόσιων δομών υγείας και την μονομερή επικέντρωση του ΕΣΥ στην πανδημία.

Αυτό το στοίχημα όμως αφορά όλο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και όχι μόνο τις πανεπιστημιακές κλινικές. Τα προβλήματα στην ιατρική εκπαίδευση αυτή την περίοδο, δεν αφορούν μόνο τους φοιτητές αλλά και τους ειδικευόμενους γιατρούς, που στην πλειονότητά τους υπηρετούν σε κλινικές του ΕΣΥ.

Για να μπορέσει όμως το σύστημα υγείας να ανταποκριθεί σ’ αυτή την πρόκληση, χρειάζεται επιστράτευση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημιακών τμημάτων και κλινικών, χωρίς εξαιρέσεις και «ασυλίες».

Απαιτείται από τώρα οργανωμένη εμπλοκή της ΠΦΥ, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του Πανεπιστημίου και των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κέντρων αποκατάστασης, για να μη ζήσουμε ξανά μια υγειονομική τραγωδία στην αιχμή του 4ου επιδημικού κύματος. Από τη μάχη αυτή κανείς δεν περισσεύει, πολύ περισσότερο οι έγκριτοι πανεπιστημιακοί γιατροί που οφείλουν να αναθεωρήσουν την απόφασή τους.

Η ερώτηση της ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter