ΣΥΡΙΖΑ: Στο μικροσκόπιο Κασσελάκη η εισήγηση για το συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Στο μικροσκόπιο Κασσελάκη η εισήγηση για το συνέδριο

Μέσα και έξω από τη βουλή, στοχευμένη κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα είναι η αντιπολιτευτική παρουσία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από τις τοποθετήσεις επί του φορολογικού νομοσχεδιου και μετά επί του προϋπολογισμού στο κοινοβούλιο μέχρι τις κομματικές εξορμήσεις στις τοπικές κοινωνίες με προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και για την κοινωνικοοικονομική ανάκαμψη του τόπου.

Παράλληλα, είναι πολυκύμαντη η πορεία της ηγεσίας της Κουμουνδούρου, υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, στην προσπάθεια του να συσπειρώσει τον κομματικό μηχανισμό και να τον ενισχύσει με νέες δυνάμεις ενώ βρίσκεται στην τελική ευθεία ο σχεδιασμός των όρων της διεξαγωγής του Συνεδρίου του κόμματος.

Στις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην οποία η ηγεσία του κόμματος θα φέρει για επικύρωση εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή (9 και 10 Δεκεμβρίου 2023) για τα συνεδριακά ζητήματα, και με το βλέμμα στις ευρωεκλογές. Ταυτόχρονα, θα αναδειχθούν τα τρέχοντα ζητήματα με έμφαση στην πολιτική συγκυρία, και πρωτίστως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ελληνοτουρκικών σχέσεων, μια και την Πέμπτη φτάνει στην Αθήνα για επίσκεψη ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα καθορισθούν τα της της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και της Επιτροπής θέσεων, καθώς και άλλα ζητήματα ενόψει του συνεδρίου που έχει προγραμματισθεί για τις 23-24-25 Φεβρουαρίου 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία για να αναπληρωθούν στην Κεντρική Επιτροπή (συλλογικό όργανο 300 μελών) τα περίπου 103 αποχωρήσαντα μέλη της που ανήκαν στην Ομπρέλα/Ομάδα Τσακαλώτου και στην Ομάδα Αχτσιόγλου /6+6.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου επιδιώκει να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ) του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συναινετικό κλίμα. Μετά τις αποχωρήσεις διαφωνούντων στελεχών, λειτουργεί με 24 μέλη (ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, η γραμματέας και ο αν.γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης αντίστοιχα, οι Παναγιώτα Αράπη-Μπελώνη, Ολγα Γεροβασίλη, Ρένα Δούρου, Μάγκυ Δούση, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Μαρία Κουβέλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Διονύσης Τεμπονέρας, Θεοδώρα Τζάκρη, Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς και ο νέος Γραμματέας του ΚΣ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος).

Το περιεχόμενο του συνεδρίου και ο διάλογος στην πορεία προς αυτό με αιχμή προγραμματικά, ιδεολογικά και οργανωτικά ζητήματα τίθενται σε προτεραιότητα από τον εργατολόγο και μέλος της ΠΓ Διονύση Τεμπονέρα που λειτουργεί ως άτυπος πόλος μιας αναδυόμενης εσωτερικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, έχουν πάντα ενδιαφέρον στο εσωκομματικό σύμπαν οι προσεγγίσεις στελεχών εκ των λεγόμενων πάλαι ποτέ προεδρικών, που ασκούν ήπια κριτική, όταν εκτιμούν ότι η ηγεσία της Κουμουνδούρου υπερβαίνει τα εσκαμμένα των συλλογικών κομματικών ειωθότων…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter