ΣΥΡΙΖΑ: Στον δρόμο της αλλαγής

ΣΥΡΙΖΑ: Στον δρόμο της αλλαγής

Η μαζική συμμετοχή στις πρόσφατες πορείες και το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δείχνουν ότι το πολιτικό κλίμα αλλάζει για τα καλά

Εκπληξη και μάλιστα πρώτου μεγέθους ήταν για τους επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η συμμετοχή του κόσμου τόσο στην πανελλαδική απεργία και την πορεία της 9ης Νοεμβρίου όσο και στην πορεία για το Πολυτεχνείο την περασμένη Πέμπτη.

Για την ακρίβεια, και η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεγαλύτερα από ποτέ, ενώ και στις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την επικράτεια από τις νομαρχιακές η προσέλευση του κόσμου είναι πρωτόγνωρη.

Οπως λένε συνεργάτες του προέδρου στην Κουμουνδούρου: «Ολα δείχνουν ότι κάτι αλλάζει», ενώ ακόμη και η τελευταία δημοσκόπηση της GPO, για λογαριασμό των «Παραπολιτικών», έδειξε κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,3% μέσα σε 20 ημέρες! Συγκεκριμένα η διαφορά έχει πέσει στις 5,8 μονάδες μία εβδομάδα μετά το πρώτο δημοσίευμα του Documento για την παρακολούθηση 33 ατόμων μέσω του Predator.

Είναι πλέον προφανές ότι με τη ΝΔ στο 31,6% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 25,8% το κλίμα αλλάζει για τα καλά. Πολλώ δε μάλλον που οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και τα όσα γράφει στο σημερινό του φύλλο το Documento είναι συγκλονιστικά.

Ο Τσίπρας ρωτά, ο Μητσοτάκης κρύβεται

Για όλα τα παραπάνω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε την Παρασκευή την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Ηθελε να τους θέσει σε εκλογικό συναγερμό για μια ακόμη φορά. Και φυσικά να απευθύνει –για την ακρίβεια, να επαναλάβει για μια ακόμη φορά– συγκεκριμένα ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα οποία παραμένουν αναπάντητα.

Οπως αν θα ζητήσει από την ΑΔΑΕ να διεξαγάγει έλεγχο στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για το αν τέθηκαν ή όχι σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ με διαταγή Κοντολέων και την υπογραφή της εισαγγελέα Βασιλικής Βλάχου υπουργοί της κυβέρνησής του. Ή αν ο διευθυντής Εξοπλισμών είναι κι αυτός υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Σε αυτά τα ερωτήματα ο κ. Τσίπρας σπεύδει επί της ουσίας να δώσει και την απάντησή του λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι δεν είναι αθώος… γνωρίζει ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, κρύβεται. Και ταυτόχρονα ηγείται της επιχείρησης συγκάλυψης και της χυδαίας επίθεσης, της ελεεινολογίας, απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους».

Οι παρακολουθήσεις δεν έτυχαν, πέτυχαν

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι παρακολουθήσεις δεν είναι ατύχημα, όπως ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πιστέψουμε. Οτι δηλαδή για όλα έφταιγαν ο ανιψιός του και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, επειδή, όπως έσπευσε πρόσφατα να ισχυριστεί στην ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ενημερώνονταν για τις παρακολουθήσεις μόνο αν προέκυπτε κάποιο στοιχείο! Αυτά όμως –λένε στην Κουμουνδούρου– είναι επιχειρήματα για μικρά παιδιά.

Οπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος, οι παρακολουθήσεις «είναι μέθοδος διακυβέρνησης μέσω της συγκέντρωσης κρίσιμων πληροφοριών. Από όλους, μα πρώτα από τους ανθρώπους γύρω του. Για να εξασφαλίζει τη σιωπή και την ανοχή τους, που γίνεται συνενοχή. Την ανοχή τους πάνω από όλα στις καθεστωτικές πρακτικές. Στην πειρατεία σε βάρος του κράτους και των δημόσιων ταμείων. Στις εκτεταμένες πρακτικές λεηλασίας τόσο του δημόσιου πλούτου με τα περίφημα golden boys που εφορμούν ως γαλάζιες ακρίδες στο δημόσιο όσο όμως και με τα γαλάζια κοράκια, όπως ο μέχρι χθες βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, ο κ. Πάτσης».

Πολιτικό σύστημα υπό ομηρία

Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε και κάτι ακόμη: ότι δεν μπορεί η χώρα να πάει σε εκλογές με το πολιτικό της σύστημα υπό ομηρία από κέντρα ή παράκεντρα εξουσίας που έχουν στην κατοχή τους παράνομο υλικό επαγγελματικών και προσωπικών στιγμών! «Δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές με υπουργούς που απειλούν με παραίτηση, με καναλάρχες που αλλάζουν γραμμή, με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και λοιπά παρόμοια».

Ακόμη κι αν υιοθετούσαμε, λένε, τη γραμμή άμυνας του κ. Μητσοτάκη ότι κάποιο κέντρο, άγνωστο στο Μαξίμου και στις κρατικές υπηρεσίες, παρακολουθούσε υπουργούς, πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους και έχει στην κατοχή του παράνομο προσωπικό υλικό, σκεφτείτε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη χώρα.

Λένε όμως και κάτι ακόμη: ότι δεν θα ακολουθήσουν τον κ. Μητσοτάκη και κάποιους από τους υπουργούς του στον κατήφορο του διχασμού. Οτι το έλλειμμα δημοκρατίας στο εσωτερικό δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί και σε έλλειμμα εθνικό στο εξωτερικό. Οτι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να παίξει με τα εθνικά μας θέματα.

Το τελευταίο είναι σαφέστατη αναφορά στα όσα έγιναν με το ταξίδι του Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στη Λιβύη. Δημοσιεύματα τον ήθελαν στόχο παρακολουθήσεων και έτοιμο να υποβάλει την παραίτησή του, η οποία αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή. Αμέσως μετά μετέβη στη Λιβύη χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία, με αποτέλεσμα να επιχειρήσουν να τον παγιδέψουν. Το σίγουρο, λένε στην Κουμουνδούρου, είναι ότι με ευθύνη Μητσοτάκη και Δένδια χάσαμε εντελώς τη Λιβύη, η οποία έχει περάσει στα χέρια της Τουρκίας. Το θέμα αποκτά ευρύτερες διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι η επίσκεψη Δένδια στην αφρικανική χώρα σχετιζόταν και με την ανακοίνωση των ερευνών για υδρογονάνθρακες νοτιοδυτικά της Κρήτης και την οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Λιβύη. Εδώ καταλήγουν στον ΣΥΡΙΖΑ: «Το έλλειμμα συνεννόησης ανάμεσα σε Μαξίμου και ΥΠΕΞ βγάζει μάτι και βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter