ΣΥΡΙΖΑ: Στον Κώστα Ζαχαριάδη το χρίσμα για τον δήμο Αθηναίων

ΣΥΡΙΖΑ: Στον Κώστα Ζαχαριάδη το χρίσμα για τον δήμο Αθηναίων

Ο Κώστας Ζαχαριάδης θα είναι ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Η επιλογή Ζαχαριάδη έγινε μέσω ψηφοφορίας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με τον πρώην βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών να επικρατεί του Νίκου Φίλη με διαφορά δύο ψήφων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Νωρίτερα απορρίφθηκε η υποψηφιότητα του μπασκετμπολίστα, Νίκου Παππά, που απορρίφθηκε σε σχετική ψηφοφορία στην Πολιτική Γραμματεία. Εκτός «κούρσας» είχαν επίσης τεθεί οι Όλγα Μπαλαούρα και Κώστας Τσουκαλάς.

Στην Πολιτική Γραμματεία αποφασίστηκε επίσης η στήριξη στην υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα για τη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανακοινώσει τη στήριξή του στους Γιώργο Γαβρίλη (Πειραιάς), Βασίλη Αϊβαλή (Πάτρα), Απόστολο Καλογιάννη (Λάρισα) και Δημήτρη Τραπεζιώτη (Αγρίνιο).

Ποιος είναι ο Κώστας Ζαχαριάδης

Ο Κώστας Ζαχαριάδης γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το 1985. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002-2008) και κάτοχος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία», στο Manchester στην Αγγλία.

Το 2003 εντάχθηκε στη Νεολαία του Συνασπισμού και την περίοδο 2005-10 ήταν εκλεγμένος στο Κεντρικό Συμβούλιο. Από το 2013 ήταν μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2019 εξελέγη βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter