ΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο για την προστασία της πρώτης κατοικίας

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ συνεδριάζει η Ολομέλεια για τη δυνατότητα επίσπευσης των πλειστηριασμών για λογαριασμό των funds από τις εταιρείες διαχείρισης.

Διαβάστε σχετικά: Άρειος Πάγος: Αποφασίζει για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς από εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων δανείων»

«Οι εισπρακτικές προχωρούν εδώ και καιρό παράνομα σε πλειστηριασμούς, αφού ο νόμος (βάσει του οποίου έχουν γίνει οι τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων), δεν τους νομιμοποιεί να ενεργούν διαδικαστικές πράξεις για λογαριασμό των funds. Με βάση το γεγονός αυτό, έχουν ήδη εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις τμημάτων του Αρείου Πάγου, που ακυρώνουν πλειστηριασμούς. Με σειρά αποφάσεών του, όπως με την υπ´ αριθ. 822/22, κατέληξε ότι οι εισπρακτικές –που κατά πρόβλεψη της κυβέρνησης χρησιμοποιούν νόμο του 2003 για να έχουν φοροαπαλλαγές και να μην δεσμεύονται με πρόταση ρύθμισης στους δανειολήπτες– δεν μπορούν να διενεργήσουν πλειστηριασμούς», σημείωνε το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν έξω από τον Άρειο Πάγο στις 8:30 το πρωί της Πέμπτης, ενώ στις 9 έχει προγραμματιστεί η αντίστοιχη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter