ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκρουση διαφωνούντων με Κασσελάκη για την οικονομική πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκρουση διαφωνούντων με Κασσελάκη για την οικονομική πολιτική

Αντιδράσεις προκαλούν στους διαφωνούντες της Κουμουνδούρου οι αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στην μνημονιακή περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις του έγιναν στην πορεία διαμαρτυρίας ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημονικών φορέων για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τις ανάρτησε με το βίντεο της τοποθέτησής του στα social media. Σε αυτή ανέφερε ότι «ο Κ.Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά. Αυξάνει φόρους, αυξάνει εισφορές, ενώ μιλούσε για μειώσεις φόρων. Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, και τώρα έρχεται ο λογαριασμός. Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Η εποχή των μνημονίων έχει λήξει. Η ΝΔ έχει την ευθύνη της φοροεπιδρομής. Εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους».

Δείτε επίσης: Στην πορεία των ελεύθερων επαγγελματιών ο Στέφανος Κασσελάκης (Photos – Videos)

Οι αναφορές του για το τέλος της εποχής που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους που ήταν μνημονιακή προκάλεσε αίσθηση και την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η απάντηση με πυρά εναντίον του ήρθε μέσω Facebook από τον πρώην υπουργό και αποχωρήσαντα από τον ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος σημείωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα», και τον κατηγόρησε ότι «είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ» . Μάλιστα, πρόσθεσε ότι εκτιμά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποδομήσει πλήρως την προσφορά της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην χώρα και των εκατομμυρίων πολιτών που την στήριξαν και την υπερασπίζονται ακόμα, με πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών και των αδυναμιών του όλου εγχειρήματος».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, το απόγευμα της Τετάρτης έγραψε το εξής:

«Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση.
Ο κ. Κασσελάκης επίσης δεν θα μάζευε τα 37 δις για το δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να βγούμε από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης.
Ο νέος Πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε «εμπρός πίσω», όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σήριαλ. Έτσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία.

Εκείνο όμως που επί της ουσίας τίθεται από τον κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει.

Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο Γ. Σταθάκης σε πρόσφατο άρθρο του. Μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποδομήσει πλήρως την προσφορά της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην χώρα και των εκατομμυρίων πολιτών που την στήριξαν και την υπερασπίζονται ακόμα, με πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών και των αδυναμιών του όλου εγχειρήματος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter