ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Συναντήσεις Κασσελάκη με ΓΣΕΕ και φορείς Τουρισμού

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Συναντήσεις Κασσελάκη με ΓΣΕΕ και φορείς Τουρισμού

Στις 17:00 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και στο επίκεντρο, εκτός από τα θέματα της επικαιρότητας και τα νομοσχέδια που αναμένονται στη Βουλή, θα τεθούν και εσωκομματικά ζητήματα με ορίζοντα το Συνέδριο αλλά και τις ευρωεκλογές.

Αναμένεται να καθοριστεί ο ρόλος που θα έχει η Πολιτική Γραμματεία στη διεξαγωγή των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Η σχετική πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν έχει ανοίξει ακόμα στο iSyriza. Μόλις ενεργοποιηθεί, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι και μένει να φανεί με ποιον τρόπο θα αποφασιστούν εκείνοι που θα συμμετέχουν τελικά στην εσωκομματική διαδικασία.

Βεβαίως, θα συζητηθεί και ο δρόμος προς το Συνέδριο. Ο προσυνεδριακός διάλογος θα συνεχιστεί στις Οργανώσεις Μελών ως τις 16 Φεβρουαρίου.

Η εκλογή Συνέδρων, νέων Συντονιστικών στις Οργανώσεις Μελών και νέων Νομαρχιακών Επιτροπών θα διεξαχθεί στις 17-18 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση το καταστατικό, ένα μέλος δεν θα μπορεί να εκλεγεί σε Νομαρχιακή Επιτροπή και να είναι ταυτόχρονα και στο Συντονιστικό κάποιας Οργάνωσης Μελών ή στην Κεντρική Επιτροπή.

Επίσης, εκκρεμεί το θέμα της ανακοίνωσης των μελών των think tanks, ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το πρώτο αναπτυξιακό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Κοζάνη.

Πλήθος συναντήσεων

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους της εργασίας, της αγοράς και των υπηρεσιών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων απέναντι στα συμφέροντα.

Στη 1 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα υποδεχθεί στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Όπως αποφασίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση της Συνομοσπονδίας, κλιμάκια των συνδικάτων, με επικεφαλής στελέχη της ΓΣΕΕ, θα ξεκινήσουν «στοχευμένες παρεμβάσεις σε 30 νομούς της χώρας, με ενημερώσεις εργαζομένων και επισκέψεις σε χώρους εργασίας, ενώ ετοιμάζονται ήδη τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, ώστε να επικοινωνηθούν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις του κόσμου της μισθωτής εργασίας».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο των διεκδικήσεων είναι οι αυξήσεις των μισθών, η λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η πάταξη της αισχροκέρδειας, καθώς και η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Μάλιστα, ανακοινώθηκε γενική απεργία στις 17 Απριλίου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να στηρίξει τις διεκδικήσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας. Άλλωστε, μόλις χθες, στην ολομέλεια της Βουλής, ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε «υποκριτική» την αύξηση του κατώτατου μισθού που έφερε η κυβέρνηση. «Δεν μπορεί να καλύψει την αύξηση του κόστους διαβίωσης και την αντιμετώπιση της δήθεν εισαγόμενης ακρίβειας, αλλά και τον εργασιακό μεσαίωνα που εξακολουθεί να καλύπτει» είπε χαρακτηριστικά…

Στις 16:00, είναι προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού-Τουρισμού. Εκεί, αναμένεται να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο κλάδο.

Νωρίτερα, στις 10:00 το πρωί, ο Στέφανος Κασσελάκης θα συναντηθεί με Φορείς του Τουρισμού. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν: ο ΣΕΤΕ – Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η FEDHATTA – Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, η ΕΠΕΣΤ – Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, η ΕΛΙΜΕ – Ένωση Λιμένων Ελλάδος, η ΣΕΕΝ – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, η HAPCO & DES – Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, η ΠΟΞΕΝ – Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, η ΣΤΕΕΑΕ – Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος, η ΓΕΠΟΕΤ – Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού και η ΣΕΤΕΥΔΑ – Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter