ΣΥΡΙΖΑ: Συνυπεύθυνος ο Μητσοτάκης για την ακροδεξιά κατρακύλα του κόμματός του

ΣΥΡΙΖΑ: Συνυπεύθυνος ο Μητσοτάκης για την ακροδεξιά κατρακύλα του κόμματός του

Ο κ. Μητσοτάκης είναι συνυπεύθυνος για την ακροδεξιά κατακρύλα του κόμματός του, αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις ρατσιστικές δηλώσεις, τόσο του δημάρχου Μήλου και στελέχους της ΝΔ, Γεράσιμου Δαμουλάκη όσο και του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θ. Δαβάκη.

«Οι ρατσιστικές δηλώσεις του δημάρχου Μήλου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμου Δαμουλάκη, για τους 74 μετανάστες, που διασώθηκαν και βρίσκονται από χθες στο λιμάνι του νησιού, προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που στέλεχος της Ν.Δ. επιδίδεται σε ρατσιστική και ακροδεξιά ρητορική. Πρόσφατα, ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Δαβάκης, επιτέθηκε με χυδαία φρασεολογία εναντίον των Ρομά. Ο δήθεν μετριοπαθής και φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης ανέχεται αυτές τις ρατσιστικές δηλώσεις και είναι συνυπεύθυνος για την ακροδεξιά κατρακύλα του κόμματός του. Είναι πλέον σαφές πως ο de facto επικεφαλής της ΝΔ είναι ο αντιπρόεδρός της, ‘Αδ. Γεωργιάδης».

Τι είχε πει ο Δήμαρχος Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης.

Μιλώντας στο Realfm 97,8 ο Δήμαρχος Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης είχε αναφερθεί απαξιωτικά στους μετανάστες που είχαν φτάσει στο νησί, αφού εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος μέσα σε ιστιοπλοϊκό σκάφος που είχε αγκυροβολήσει στην περιοχή του «Παλαιοχωρίου».

Ο κ. Δαμουλάκης έκανε λόγο για «λαθρομετανάστες από το Πακιστάν» που μπήκαν παράνομα στη χώρα μας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εγκαταστάσεις του λιμανιού. «Το μεγάλο πρόβλημα είναι το εξής: ότι ο μόνος χώρος που υπάρχει στη Μήλο είναι κάτω στο λιμάνι. Ένας χώρος που είναι κλειστός για να μπορούν να έρχονται τα καράβια και τα κρουαζιερόπλοια και ελέγχεται. Δηλαδή μπορεί η αστυνομία ή το λιμεναρχείο να μπορεί να τους ελέγχει κάπου μαντρωμένους. Αυτό δημιουργεί μια χείριστη εικόνα σε ένα νησί που βρίσκεται σε μεγάλη τουριστική ανάπτυξη αυτή τη στιγμή» είχε πει –μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος Μήλου.

«Έχω στείλει επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο, γράφω ακριβώς τις συνθήκες που επικρατούν προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία διότι δεν μας τιμά ούτε σαν άτομα ούτε σαν χώρα οι τουρίστες να παίρνουν φωτογραφίες αυτά τα άτομα που έχουν κρεμάσει τα ρούχα τους πάνω στα κάγκελα στο λιμάνι» πρόσθεσε ο κ. Δαμουλάκης.

Ερωτηθείς εάν έχει εξασφαλιστεί τροφή για τους πρόσφυγες, ο δήμαρχος είχε πει ότι τη σίτισή τους έχει αναλάβει το Επαρχείο. «Χθες κοιτάξαμε να τους πάμε νερό, να τους πάμε φαγητό. Σήμερα το πρωί είχε φτιαχτεί πρωινό. Η Ευρώπη είναι πολύ ευαίσθητη στο διαιτολόγιο που δίνει και το οποίο οι υπηρεσίες φροντίζουν να τηρούν. Περνάνε καλά με λίγα λόγια και αυτό ίσως δημιουργεί και μεγαλύτερο πρόβλημα» είπε.

Κληθείς να εξηγήσει τι εννοεί όταν λέει πως «περνάνε καλά», είπε: «Έχουν κινητά τηλέφωνα και παίρνουν τηλέφωνο και λένε ότι στη Μήλο που ήρθαμε μας φιλοξενούν πολύ καλά. Και έρχεται καλοκαίρι και εμείς προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο».

Όπως ανέφερε, αν ήταν στο χέρι του, θα πρότεινε το σκάφος με το οποίο ήρθαν στο νησί να μεταβεί με τη συνοδεία του σκάφους του Λιμενικού στο Λαύριο προκειμένου να μεταφερθούν σε έναν χώρο φιλοξενίας.

«Έστειλα επιστολή και λέω να στους στείλουν στο Λαύριο , να ζουν σε συνθήκες ανθρώπινες και να μην δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα σε ένα νησί των Κυκλάδων που στηρίζεται στον τουρισμό» πρόσθεσε.

Τι είχε πει ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης

«Δε θέλω να με ψηφίσουν οι αθίγγανοι, λυπάμαι τα παιδιά που έχουν τέτοιους γονείς» είχε πει ο Θανάσης Δαβάκης, για να ανασκευάσει αργότερα, αποδίδοντας τα λόγια του στην ένταση της στιγμής…

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας» είπε στην ομιλία του ο κ. Δαβάκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter