ΣΥΡΙΖΑ: Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ δεν είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα, είναι κατακτήσεις μετά από αγώνες

«Δεν μπορεί παρά να χαιρόμαστε και να συγχαίρουμε τα δημόσια πρόσωπα που δηλώνουν ότι και η κοινωνία είναι έτοιμη, τα δικαιώματά μας αδιαπραγμάτευτα και ότι πρέπει να συζητηθούν στο προσκήνιο της Δημοκρατίας και να προστατευτούν με νομοθετικές ρυθμίσεις» αναφέρει η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ελπίζουμε πως η συγκεκριμένη συζήτηση για τα δικαιώματά μας δεν είναι άλλος ένα επικοινωνιακός αντιπερισπασμός, καθώς η Κυβέρνηση βάλλεται για τις οικονομικές της συναλλαγές και επιλογές. Είμαστε δικαιολογημένα καχύποπτοι/ες/α γιατί κατά την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση καταψηφίστηκε από την σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία η πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης για την με συνταγματική ισχύ απαγόρευση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου, που θα έκανε την προστασία των δικαιωμάτων μας καθολική και πιο ισχυρή και θα διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό τις διεκδικήσεις μας για περαιτέρω νομοθεσία στο μέλλον» επισημαίνει.

«Δυστυχώς οι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού δικαίωσαν την καχυποψία μας. Γνωρίζοντας ότι μιλάει για θέματα αδιάφορα και άγνωστα για το κοινό του μίλησε για ζητήματα που έχουν ήδη λυθεί και σε επίπεδο νομοθεσίας και σε επίπεδο αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων, χωρίς να θίξει καμία από τις σημερινές διεκδικήσεις της Κοινότητας.

Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας δεν είναι πολιτικός καιροσκοπισμός, αλλά σκαλοπάτια κοινωνικής ωρίμανσης, κατακτήσεις χάριν στους αγώνες της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας.

Συνεπώς, αγαπητοί πολιτικοί που ξαφνικά μας είδατε στη γωνία, σας ευχαριστούμε και παρακαλούμε μήτε να αποφασίσετε για εμάς, χωρίς εμάς, μήτε αν δεν είσαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τους οπισθοδρομικούς ψηφοφόρους σας» καταλήγει η ΛΟΑΤΚΙ ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορεί παρά να χαιρόμαστε και να συγχαίρουμε τα δημόσια πρόσωπα που δηλώνουν ότι και η κοινωνία είναι έτοιμη, τα...

Gepostet von Ομάδα Λοατκι+ Τομέα Δικαιωμάτων Συριζα am Freitag, 26. Juni 2020
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.