ΣΥΡΙΖΑ: «Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον πολιτισμό είναι λίγα και έρχονται πολύ αργά»

ΣΥΡΙΖΑ: «Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον πολιτισμό είναι λίγα και έρχονται πολύ αργά»

«Σήμερα η κυβέρνηση επιχείρησε να απαντήσει στην κοινωνική κατακραυγή που_x000D_
πυροδότησε η προκλητική και προσβλητική στάση της έναντι των _x000D_
εργαζόμενων του πολιτισμού. Η απάντησή της φανερώνει την ολοκληρωτική _x000D_
απουσία συνεκτικού σχεδίου, τόσο για την οικονομική κρίση όσο και για το_x000D_
χώρο του πολιτισμού ειδικότερα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης -μέτρα υπό την πίεση ενός πολύμορφου κινήματος διαμαρτυρίας και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ- είναι πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά. Είναι η λογική απόληξη ενός κυβερνητικού προγράμματος στο οποίο δεν υπήρχε ούτε λέξη για τον πολιτισμό της χώρας.

Η κυρία Μενδώνη οφείλει να καταλάβει πως είναι υπουργός Πολιτισμού και μέσα σε αυτήν την κρίση δεν μπορεί να περιμένει «να αυτορυθμιστεί η αγορά», όπως μας ενημέρωσε. Η αυτορρύθμιση της αγοράς οδηγεί, ειδικά σε συνθήκες κρίσης, στην κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής, στην έκρηξη της ανεργίας, στην επιστροφή στις εποχές της ανασφάλειας και του φόβου.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά φαίνεται να ενδιαφέρονται για τον κόσμο των τεχνών και της δημιουργίας μόνο όταν μπορούν να φωτογραφηθούν δίπλα του για προσωπική προβολή», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τα μέτρα που εξήγγειλε για τους εργαζόμενους στο θέαμα – ακρόαμα η Λίνα Μενδώνη, καταλήγοντας ως εξής:

«Η σκληρή πραγματικότητα απαιτεί κάτι εντελώς διαφορετικό: ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων και των φορέων του πολιτισμού ως κρίσιμο κρίκο σε ένα συνολικό σχέδιο κοινωνικής ανασύνταξης».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter