ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος στο σύστημα των «κολλητών»

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος στο σύστημα των «κολλητών»

Επιμένει η Κουμουνδούρου να αναδεικνύει προτάσεις για τα ζητήματα που καίνε τα χαμηλά και τα μεσαία οικονομικά στρώματα προτάσσοντας το τρίπτυχο «αύξηση μισθών, μείωση τιμών και ρύθμιση χρεών». Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση στοχεύει στη δημιουργία ενός κυβερνητικού προγράμματος για τον μετασχηματισμό του κράτους μετά και το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, τη σύγκρουση στα Τέμπη, αλλά και τα δεκάδες σκάνδαλα απευθείας αναθέσεων και διορισμών κολλητών σε κρίσιμες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Επιπλέον με την επίσημη προκήρυξη των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί το σύνολο των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ενώ σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του Οθωνα Ηλιόπουλου και του Ευάγγελου Αποστολάκη. Γρίφος παραμένει ο επικεφαλής του επικρατείας, ενώ φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η μια από τις τρεις περιφέρειες που θα κατέβει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ιστορικό αποτύπωμα δημοκρατίας

Μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να επιμένει να ασκεί κριτική και να καταθέτει προτάσεις σε ζητήματα καθημερινότητας που καίνε τα χαμηλά και τα μεσαία οικονομικά στρώματα, αλλά την ίδια στιγμή στην Κουμουνδούρου ιεραρχούν εξίσου ψηλά και το μείζον θέμα της λειτουργίας του κράτους.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν στο Documento ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί ο πρώτος και βασικός κύκλος της επεξεργασίας συγκρότησης των προγραμματικών θέσεων του κόμματος. Βασικοί στόχοι είναι μεταξύ άλλων να μειωθεί ο αριθμός των μετακλητών στο δημόσιο, να μπει τέλος στην τοποθέτηση «κολλητών και ημετέρων» στις διοικήσεις, να υπάρξει ενίσχυση και αποτελεσματική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και να μειωθεί όσο γίνεται περισσότερο ο αριθμός των απευθείας αναθέσεων.

Πάντως να σημειωθεί ότι η ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε γι’ αυτό τον σκοπό και αποτελείται από κορυφαία και πολύ έμπειρα πολιτικά και κομματικά στελέχη έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων και το μεγάλο ζητούμενο που αφορά τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Αλλωστε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ανέδειξε τις ευθύνες της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά και την ανάγκη για τον μετασχηματισμό της με σκοπό… την απονομή δικαιοσύνης. Πληροφορίες του Documento αναφέρουν ότι στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνεται ένα πλήρες πακέτο θέσεων κυβερνητικού προγράμματος για την πλήρη αναδιοργάνωση του μηχανισμού απονομής δικαιοσύνης. Πρόκειται, ομολογουμένως, για δύσκολη πολιτική εξίσωση αν αναλογιστεί κανείς ότι η Δικαιοσύνη δεν συνιστά ακόμη ένα μηχανισμό του κράτους αλλά τον «εγκέφαλο» αυτού.

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας

Αυξάνονται οι συμμετοχές επιστημόνων και ειδικών από το think tank του Αλ. Τσίπρα που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης των εκλογών. Μετά την ανακοίνωση συμμετοχής στα ψηφοδέλτια έξι μελών του think tank (Γεροτζιάφα, Αλμπάνη, Βουτυράκου, Μυλόπουλου, Βιδάλη και Φαραντούρη), να αναμένουμε να δούμε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας αυτήν τη φορά και το όνομα του Οθ. Ηλιόπουλου, καθηγητή Ογκολογίας και Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Παράλληλα, φαίνεται ότι καρποφόρησαν οι συνομιλίες που διεξάγονταν για καιρό μεταξύ της Κουμουνδούρου και του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναύαρχου Ευάγγ. Αποστολάκη και πλέον θεωρείται δεδομένο ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας θα βρεθεί και αυτός στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Μεγάλο ερώτημα παραμένουν οι τρεις περιφέρειες στις οποίες θα κατέβει ο Αλ. Τσίπρας. Η επιλογή θα γίνει προσεκτικά και κυρίως με βάση τα νέα δημοσκοπικά ευρήματα που θα προκύψουν μετά και την περίοδο του Πάσχα. Θα ζυγίσουν δηλαδή στην Κουμουνδούρου σε ποια περιφέρεια πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα. Πάντως, η συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού φαίνεται να έχει «κλειδώσει» τουλάχιστον για την εκλογική περιφέρεια Δωδεκανήσου.

Αποφεύγει το ντιμπέιτ ο Μητσοτάκης

Δεν χάνουν ευκαιρία τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας να πιέζουν για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι θεωρούν αδύνατο να δεχτεί ο πρωθυπουργός την πραγματοποίηση μιας τέτοιας τηλεοπτικής μονομαχίας.

Οι λόγοι, αναφέρουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έχει να επιδείξει κυβερνητικό έργο τετραετίας και πλέον δεν αρκούν ούτε οι διεθνείς κρίσεις για να δικαιολογήσουν τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θέλει την τηλεμαχία και για έναν ακόμη λόγο: για να αποφύγει την προγραμματική αντιπαράθεση και να μην αποκαλύψει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των οικονομικών δυσκολιών για την πλειονότητα της κοινωνίας, αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Παραμένει βασικό μέλημα της Κουμουνδούρου ο αέρας που αποκτά λόγω της πολιτικής συγκυρίας ενόψει εκλογών να μεταφράζεται σε αύξηση των οργανωμένων μελών και φίλων του κόμματος. Για τον λόγο αυτό πληροφορούμαστε ότι η νέα πλατφόρμα του isyriza βρίσκεται στην τελική ευθεία δημιουργίας της και σύντομα θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί νέα μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Και ενώ κοντοζυγώνουν τα αποκαλυπτήρια για τον νέο isyriza, η Κουμουνδούρου έβγαλε ήδη στον αέρα τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την οικονομική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (https://donation. syriza.gr). Πρόκειται για καινοτομία δεδομένου ότι μέχρι σήμερα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσαν να συνεισφέρουν οικονομικά μέσω μιας απλής και γρήγορης διαδικασίας στο ίντερνετ.

Να σημειωθεί ότι και τα δύο δύσκολα και απαιτητικά πρότζεκτ έγιναν υπό την πλήρη εποπτεία του Λευτέρη Κρέτσου, πρώην υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter