ΣΥΡΙΖΑ – Τέμπη: Η κυβέρνηση είχε φροντίσει να «μοιράσει» στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης «πειραγμένο» και μονταρισμένο ηχητικό

ΣΥΡΙΖΑ – Τέμπη: Η κυβέρνηση είχε φροντίσει να «μοιράσει» στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης «πειραγμένο» και μονταρισμένο ηχητικό

«Η Νέα Δημοκρατία μέσω “πηγών” προέβη στην πιο συγκλονιστική παραδοχή προσπάθειας αποπροσανατολισμού των πολιτών για το έγκλημα των Τεμπών» αναφέρει σε νέα ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν νέες πτυχές συγκάληψης με μονταρισμένα ηχητικά του ΟΣΕ από το βράδυ της τραγωδίας.

Διαβάστε επίσηςΣΥΡΙΖΑ για νέες αποκαλύψεις: Πολλαπλές προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη με κυβερνητική εντολή

Νωρίτερα η αξιωματική αντιπολίτευσης έκανε λόγο για αποτροπιασμό που προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ «παραδέχτηκε πως τα ηχητικά παραδόθηκαν στη δικαιοσύνη στις 2/3, αλλά απέκρυψε ότι η κυβέρνηση είχε φροντίσει ήδη από την 1η Μαρτίου να «μοιράσει» στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ένα “πειραγμένο” και μονταρισμένο  ηχητικό, προκειμένου να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ σύντομα μετά την τραγωδία στη δημοσιότητα βγήκαν διάλογοι που έλαβαν χώρα λίγη ώρα πριν από τη φονική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη το βράδυ εκείνης της Τρίτης.

«Η κυβέρνηση ουσιαστικά επιβεβαιώνει συνεπώς το ρεπορτάζ του Κυριακάτικου Βήματος οπότε και απαιτείται πλέον να δώσει εξηγήσεις. Επαναλαμβάνουμε τις ερωτήσεις που θέσαμε και νωρίτερα» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

1) Ποιος και με ποιου εντολή έκανε συρραφή φράσεων (μοντάζ) από διαδοχικές συνομιλίες που είχε τη νύχτα του δυστυχήματος ο σταθμάρχης με δύο διαφορετικούς μηχανοδηγούς, προκειμένου η τραγωδία των Τεμπών να παρουσιασθεί ως ανθρώπινο αποκλειστικά λάθος;

2) Ποιος και με ποιου εντολή αλλοίωσε και παραποίησε αποδεικτικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών;»

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει και συννημένο σύνδεσμό της ιστοσελίδας «Πρώτο Θέμα» με το δημοσίευμα της «αποκάλυψης» των ηχητικών αποσπασμάτων που έφεραν στο επίκεντρο το αφήγημα ότι «φταίει μόνο ο σταθμάρχης».

Διαβάστε επίσης – Τέμπη – Συγκλονιστική μαρτυρία επιζήσασας της τραγωδίας – «Γράφω τι μου συνέβη για να μην ξεχαστεί»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter