ΣΥΡΙΖΑ: Τη νέα χρονιά προχωράμε σταθερά προς την έξοδο από την επιτροπεία

ΣΥΡΙΖΑ: Τη νέα χρονιά προχωράμε σταθερά προς την έξοδο από την επιτροπεία

«Τη νέα χρονιά προχωράμε σταθερά προς την έξοδο από την επιτροπεία και προς την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του.

«Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά. Τα δύσκολα βρίσκονται πίσω μας», επισημαίνει και συνεχίζει: «Η χαλάρωση του ασφυκτικού δημοσιονομικού πλαισίου, και της αυστηρής επιτήρησης θα μας επιτρέψουν να οργανώσουμε με καλύτερους όρους ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, να ελαφρύνουμε φορολογικά βάρη, να συνεχίσουμε την πορεία των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στο κράτος πρόνοιας, την Υγεία, την Παιδεία, τους θεσμούς».

Για το 2017 υπογραμμίζει πως «παρά τις δυσκολίες και τη σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης και της διαπλοκής, τέθηκαν οι βάσεις για την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, κι έγιναν αποφασιστικά βήματα για την επόμενη μέρα. Παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο, και τις συνθήκες στις οποίες βρισκόταν το κράτος, μετά από την σαραντάχρονη επικράτηση του δικομματισμού, η σημερινή κυβέρνηση, στο μέσον της θητείας της, κατόρθωσε να αφήσει το στίγμα της σε κρίσιμους τομείς, βάζοντας στο επίκεντρο τις έγνοιες και τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας».

Σημειώνει πως «η αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία, την Έρευνα, την Υγεία, την Πρόνοια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι δράσεις όπως το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, η αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων, η βαθιά μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και οι πολιτικές στο πεδίο της διεύρυνσης δικαιωμάτων και ελευθεριών, με το Σύμφωνο Συμβίωσης και την ταυτότητα φύλου, η μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της ανεργίας, η ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είναι χαρακτηριστικά στοιχεία μιας άλλης, αριστερής πολιτικής, παρά και ενάντια στον κυρίαρχο νεοφιλελευθερισμό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter