ΣΥΡΙΖΑ: Το αποτέλεσμα στο ΚΙΝΑΛ είναι διπλή αποτυχία του συστήματος Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Το αποτέλεσμα στο ΚΙΝΑΛ είναι διπλή αποτυχία του συστήματος Μητσοτάκη

Στην παταγώδη, όπως λένε, αποτυχία των δημοσκοπήσεων που έβλεπαν πρωτιά Λοβέρδου στέκονται περισσότερο στην Κουμουνδούρου αναφορικά με τα χθεσινά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας ότι «για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται στη χώρα μας πως ο πρώτος στις δημοσκοπήσεις δεν είναι τελικά και ο πρώτος στις κάλπες».

Μάλιστα αναφέρονται σε 14 από τις 17 δημοσκοπήσεις που «όχι μόνο απέτυχαν να αποτυπώσουν τα τελικά ποσοστά, αλλά έδειχναν πρώτο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τον κ. Λοβέρδο που απέτυχε να περάσει εν τέλει έστω στο δεύτερο γύρο».

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι η καθαρή αντιΣΥΡΙΖΑ γραμμή την οποία εξέφραζε ο κ. Λοβέρδος ηττήθηκε. Και στέκονται στις καταγγελίες προεκλογικά των υπόλοιπων υποψηφίων που τόσο καιρό κατήγγειλαν προσπάθεια διαμόρφωσης του αποτελέσματος υπέρ του κ. Λοβέρδου από την κυβέρνηση μέσα από την μαζική προσέλευση στις κάλπες του μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Και σημειώνουν ότι «Η αποτυχία Λοβέρδου συνιστά αποτυχία Μητσοτάκη, το μέγεθος της οποίας φωτίζεται ακόμα περισσότερο εάν συνδυαστεί με την εικόνα που είχαν δημιουργήσει το προηγούμενο διάστημα οι δημοσκοπήσεις».

«Ο συνδυασμός των παραπάνω στοιχείων είναι απολύτως φυσιολογικό να προκαλεί ανησυχία στο επιτελείο Μητσοτάκη. Πρώτα από όλα γιατί οι δημοσκοπήσεις χρεώθηκαν ακόμα μια σημαντική αποτυχία που θα οξύνει την δυσπιστία των πολιτών απέναντι τους. Ποιος θα πάρει στα σοβαρά την επόμενη έρευνα που θα δείχνει ότι παρά την δεδομένη κατάρρευση στα ποιότητα χαρακτηριστικά – που κανείς δεν αμφισβητεί – ο ίδιος συνεχίζει να είναι δέκα και δώδεκα μονάδες μπροστά; Επίσης η μη εκλογή του Λοβέρδου, που θα έκλεινε κάθε συζήτηση για προοδευτική διακυβέρνηση ειδικά σε μια εκλογική μάχη με απλή αναλογική, αντικειμενικά αφήνει ανοιχτές μια σειρά από πιθανές εξελίξεις. Και τέλος γιατί η παγίδα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, που μάταια προσπαθεί να νεκραναστήσει ο κ. Μητσοτάκης, εγκυμονεί τον κίνδυνο να πέσει τελικά μέσα αυτός που τη στήνει».

Προοδευτική πολιτική μόνο σε σύγκρουση με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τέλος, στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι «μπροστά στα αδιέξοδα που συσσωρεύονται από την πανδημία, την ακρίβεια και τον αυταρχισμό της κυβέρνηση το αίτημα ανατροπή της πολιτικής Μητσοτάκη θα ενταθεί. Τα διλήμματα και η ανάγκη καθαρής πολιτικής τοποθέτησης από κάθε κόμμα σε όλα τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία θα έρχεται ως αίτημα από την ίδια κοινωνία και την πραγματικότητα, εντός και εκτός Βουλής. Προοδευτική πολιτική σήμερα μπορεί να υπάρξει μόνο σε σύγκρουση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αλλά και ιστορικά είναι επιβεβαιωμένο ότι κανείς δε μπορεί να μιλά στο όνομα της Δημοκρατικής παράταξης, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης της Δεξιάς και μάλιστα της Δεξιάς του κου Μητσοτάκη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter