ΣΥΡΙΖΑ: Το πόρισμα της εξεταστικής θέτει τέλος στην «ομερτά» δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει τη σημασία του πορίσματος της Εξεταστικής της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

Επισημαίνει πως η συγκεκριμένη εξεταστική δεν έγινε για τα μάτια του κόσμου, δεν ήταν σαν κι αυτές του παρελθόντος, επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθεί όλη η Ανακοίνωση:

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξεταστική για την δανειοδότηση κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ

Το πόρισμα της Εξεταστικής της Βουλής θέτει τέλος στην ιδιότυπη ομερτά, σε σχέση με την δανειοδότηση κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, η οποία έπληξε καίρια την αξιοπιστία τόσο του πολιτικού συστήματος, όσο και των ΜΜΕ.

Η συγκεκριμένη εξεταστική δεν έγινε για τα μάτια του κόσμου, δεν ήταν σαν κι αυτές που συγκροτούσε στο παρελθόν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Έτσι, από το έργο της προέκυψαν στοιχεία για προβληματικά και επισφαλή δάνεια αλλά και στοιχεία που αποτελούν ισχυρές ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων. Δάνεια με τα οποία γινόταν «πάρτι», δάνεια τα οποία ήταν μία «φούσκα» (επιθεωρητές της ΤτΕ), δάνεια τα οποία δίνονταν «με αέρα» (Π.Ψυχάρης).

Αποκαλύφθηκε σε όλο του το εύρος ο δανεισμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με ιλιγγιώδη ποσά, τα οποία ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια, αλλά κι αυτά που έλαβαν τα ΜΜΕ, που φτάνουν τα 1,3 δισ. ευρώ.

Έγιναν επιτέλους έλεγχοι, συντάχθηκαν πορίσματα από τις τράπεζες και την ΤτΕ.

Μόνο μετά την έναρξη της εξεταστικής, και εξαιτίας της, άρχισαν, επιτέλους να καταγγέλλονται, μετά από χρόνια απραξίας, τόσο τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όσο και τα δάνεια μεγάλων ΜΜΕ.

Ο δανεισμός της οικογένειας Μητσοτάκη για την εφημερίδα «ΚΗΡΥΚΑΣ» Χανίων, ο οποίος ήρθε στο φως από την Εξεταστική, αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, το θράσος του προέδρου της ΝΔ και την ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχει για την χώρα. Πήρε ένα δάνειο το 2005, πλήρωσε μόνο μια δόση, αποδείχθηκε στρατηγικός κακοπληρωτής, και επιπλέον, επί 11 χρόνια και 5 μήνες η δανείστρια τράπεζα δεν έκανε απολύτως τίποτα, και μόνο όταν αποκαλύφθηκε στην Επιτροπή αυτό το δάνειο προχώρησε σε μια -σκανδαλώδη- ρύθμιση. Αυτός ο άνθρωπος κουνάει το δάχτυλο, κάνει κριτική, πετάει λάσπη, προσποιούμενος τον άσπιλο και τον εκσυγχρονιστή...

Αλλά η Εξεταστική αποκάλυψε και τα κόλπα του συνεταίρου του κ. Μητσοτάκη στη λασπολογία, του κομιστή Θ. Αναστασιάδη, με τα «περίεργα» τραπεζικά δάνεια, τις εταιρίες-μπάμπουσκες του Πρώτου Θέματος, εταιρίες που, από ότι αποκαλύφθηκε ήταν και φαντάσματα.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν, αν δεν είχε συγκροτηθεί η Εξεταστική Επιτροπή.

Και για όλα αυτά, αντί να απολογηθεί στους πολίτες η ΝΔ, αντί να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις για το πάρτι που είχε στήσει στην πλάτη τους, προσπαθεί, ακόμα και σήμερα, να απαξιώσει το έργο της και να διαστρεβλώσει εντελώς τα συμπεράσματά της.

Όσες «συμφωνίες αλήθειας» κι αν διαφημίσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, αντιπροσωπεύουν το πιο σάπιο, σκοτεινό και διεφθαρμένο κομμάτι του πολιτικού συστήματος. Οι μέρες της ασυδοσίας τους όμως έχουν τελειώσει.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

23/1/2017

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.