ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόγραμμα voucher δεν ήταν αστοχία αλλά σκάνδαλο εν γνώσει του κ. Μητσοτάκη (Video)

«Σκάνδαλο με πολλές διαστάσεις σχεδιασμένο από την κυβέρνηση της ΝΔ το κατάπτυστο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης. Εν γνώσει του κ. Μητσοτάκη οι χειρισμοί του κ. Βρούτση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης επιστημόνων δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αστοχία αλλά ένα σκάνδαλο με πολλές διαστάσεις σχεδιασμένο από την κυβέρνηση της ΝΔ», διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Mega.

«Πρώτη διάσταση του σκανδάλου είναι η κοροϊδία με την οποία συμπεριφέρθηκε η κυβέρνηση σε περισσότερους από 160.000 χιλιάδες επιστήμονες της χώρας που αντί να προχωρήσει στην απευθείας ενίσχυσή τους δημιούργησε το πρόγραμμα αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων τους, θίγοντας την αξιοπρέπειά τους». Ο Αλ. Χαρίτσης αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος υπογράμμισε ότι «η ίδια η Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε απευθείας ενίσχυση των επιστημόνων αξιοποιώντας τα ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως θα μπορούσε να κάνει λόγω της πανδημίας, αλλά επέλεξε το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης». «Τρίτη διάσταση του σκανδάλου είναι η επιλογή μεσαζόντων -εταιρειών κατάρτισης και παροχής εκπαιδευτικού υλικού- και η επιδότησή τους με 85 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η χώρα μας κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να αξιοποιήσει και το τελευταίο ευρώ για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Πρόκειται ξεκάθαρα για διασπάθιση δημόσιου χρήματος», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου.

«Τα ΚΕΚ προϋπήρχαν εδώ και χρόνια», υπενθύμισε ο Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας πως «επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν επιτυχημένες προσπάθειες με αποδοχή και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αλλαγή του τρόπου εκπόνησης των προγραμμάτων κατάρτισης». «Για πρώτη φορά ακολουθήθηκε η ευρωπαϊκή πρακτική να μην δίνονται απευθείας οι ενισχύσεις στα ΚΕΚ, αλλά να καταρτίζουν οι ίδιοι οι κοινωνικοί φορείς, τα επιμελητήρια καιοι επαγγελματικοί φορείς τα προγράμματα, βάσει των αναγκών τους και δεδομένου ότι γνωρίζουν καλύτερα την αγορά εργασίας», συνέχισε.

Ζητήσαμε την παραίτηση Βρούτση

«Ζητήσαμε ευθέως την παραίτηση του υπουργού εργασίας κ. Βρούτση, καθώς θεωρούμε ότι έχει τεράστια ευθύνη, τόσο γιατί ενέκρινε αυτά τα προγράμματα που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των επιστημόνων, αλλά ακόμη περισσότερο για την άμεση εμπλοκή συνεργάτιδας του που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου με εταιρεία ΚΕΚ», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου. «Υπάρχει όμως και ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού. Εφόσον ο κ. Βρούτσης παραμένει στη θέση του, αυτό σημαίνει ότι όλες του οι ενέργειες σχετικά με το κατάπτυστο αυτό πρόγραμμα ήταν εν γνώσει και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μητσοτάκη», είπε.

«Σε μία συγκυρία υγειονομικής και οικονομικής κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε, είναι εξαιρετικά κρίσιμο ο ελληνικός λαός να έχει εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία, ότι η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών γίνεται προς το συμφέρον της κοινωνίας. Ωστόσο αυτό που βλέπουμε είναι η διασπάθιση δημόσιου χρήματος, η οποία στιγματίζει την ίδια την κυβέρνηση και δημιουργεί μία εικόνα ότι η κρίση για κάποιους γίνεται ευκαιρία», δήλωσε κλείνοντας ο Αλ. Χαρίτσης.

Συνέντευξη στον τ/σ MEGA | 24.04.2020

• Σκάνδαλο με πολλές διαστάσεις σχεδιασμένο από την κυβέρνηση της #ΝΔ το κατάπτυστο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης - Ζητήσαμε ευθέως την παραίτηση του κ. Βρούτση - Εν γνώσει και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μητσοτάκη οι χειρισμοί του υπουργού εργασίας • Eπιδότησή μεσαζόντων με 85 εκατ. ευρώ τη στιγμή που η χώρα μας κάνει τεράστια προσπάθεια για να αξιοποιήσει και το τελευταίο ευρώ για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων - Kοροϊδία για περισσότερους από 160.000 χιλιάδες επιστήμονες της χώρας • Η ίδια η Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε απευθείας ενίσχυση των επιστημόνων αξιοποιώντας τα ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως θα μπορούσε να κάνει λόγω της πανδημίας, αλλά επέλεξε το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης • Επί ημερών #ΣΥΡΙΖΑ έγιναν επιτυχημένες προσπάθειες με αποδοχή και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αλλαγή του τρόπου εκπόνησης των προγραμμάτων κατάρτισης • Εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, είναι εξαιρετικά κρίσιμο ο ελληνικός λαός να έχει εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία, ότι η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών γίνεται προς το συμφέρον του - Η κρίση για κάποιους γίνεται ευκαιρία: η διασπάθιση δημόσιου χρήματος στιγματίζει την ίδια την κυβέρνηση 🎦 H συνέντευξή μου στην εκπομπή Mega Magazino και στους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Ανδρέα Παπαδόπουλο, στο #MEGA ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Gepostet von Alexis Charitsis - Αλέξης Χαρίτσης am Freitag, 24. April 2020
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.