«Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Ανατολικής Αττικής Γιώργου Καραμέρου, για πρώτη φορά παραδέχτηκε ότι το σκάνδαλο της “Ομάδας Αλήθειας” χρήζει διερεύνησης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο της χρηματοδότησης των κομμάτων, όπως προβλέπει το άρθρο 25 του Ν. 5026/2023, που ελέγχει πιθανές παραβάσεις του Ν. 3023/2002 για το μαύρο χρήμα στα πολιτικά κόμματα», επισημαίνει η Κουμουνδούρου σε σχετική ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει: «Το σκάνδαλο της “Ομάδας Αλήθειας” αφορά την ίδια τη δημοκρατία, Πρόκειται για μια κραυγαλέα περίπτωση “περιστρεφόμενης πόρτας” ή αλλιώς ρουφήχτρας δημοσίου χρήματος ανάμεσα στην εταιρεία Blue Skies τη ΝΔ και την “Ομάδα Αλήθειας”, που χρηματοδοτείται με δημόσιο χρήμα, με σκοπό όχι μόνο την προπαγάνδα, αλλά εντέλει τη χρηματοδότηση του κόμματος του κ. Μητσοτάκη».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα απευθυνθεί, καταρχάς, άμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να συνεδριάσει η συγκεκριμένη επιτροπή της Βουλής, και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να διαλευκανθεί η δυσώδης αυτή υπόθεση. Το απόστημα της “Ομάδας Αλήθειας”, του παραμάγαζου δηλαδή της ΝΔ, θα σπάσει», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Διαβάστε επίσης:
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αποπομπή Χρυσοχοΐδη για τη βία σε Νομική και Πολυτεχνειούπολη
Νέα Αριστερά: Τα μέτρα για τη βία ανηλίκων ελάχιστη σημασία δίνουν στην πρόληψη