ΣΥΡΙΖΑ – Β. Εύβοια: Εικόνα καταστροφής και πλήρους εγκατάλειψης από την κυβέρνηση μετά τις πυρκαγιές (Video)

ΣΥΡΙΖΑ – Β. Εύβοια: Εικόνα καταστροφής και πλήρους εγκατάλειψης από την κυβέρνηση μετά τις πυρκαγιές (Video)

Εικόνα βιβλικής καταστροφής αντίκρισε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που μετά την φωτιά αντιμετώπισαν τις καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες.

Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Δημήτρης Τζανακόπουλος «Αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν γίνει, δεν υπάρχουν καν μελέτες. Αντιθέτως αυτό που προωθείται είναι μια υποτιθέμενη ολιστική παρέμβαση, η οποία όμως αφήνει στην τύχη της την όλη περιοχή».

Παράλληλα μίλησε για τεράστια πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης  σημειώνοντας:

«Έχει εγκαταλείψει και επιχειρησιακά και πολιτικά την βόρεια Εύβοια στην τύχη της και το μόνο θέμα που ενδιαφέρει είναι να προωθεί business και deals για την εκμετάλλευση και την αξιοποίηση της περιοχής για σκοπούς αλλότριους από τους σκοπούς των κατοίκων και τα συμφέροντα των κατοίκων.

Από τη δική μας πλευρά θα συνεχίσουμε την αυτοψία σε όλη την περιοχή γιατί όσο προχωράτε προς τα πάνω τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Οι παραλίες έχουν καταστραφεί, οι περιουσίες έχουν καταστραφεί σε μια συνθήκη που ήταν προεξοφλημένη.»

Όλη η δήλωση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

«Η εικόνα που αντικρίζουμε εδώ στη βόρεια Εύβοια μετά από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις προχθεσινές πλημμύρες είναι εικόνα καταστροφής και πλήρους εγκατάλειψης.

Αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν γίνει, δεν υπάρχουν καν μελέτες. Αντιθέτως αυτό που προωθείται είναι μια υποτιθέμενη ολιστική παρέμβαση, η οποία όμως αφήνει στην τύχη της την όλη περιοχή.

Δεν υπάρχει ένας συγκροτημένος άρτιος σχεδιασμός για άμεσες παρεμβάσεις που είναι απολύτως αναγκαίες έτσι ώστε να μην συμβαίνουν καταστροφές όπως αυτή που βλέπετε εδώ δίπλα σας. Στην πραγματικότητα τα νερά που κατέβαιναν από το βουνό, και εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, δεν είχαν πού να πάνε και διέλυσαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει τεράστια πολιτική ευθύνη. Έχει εγκαταλείψει και επιχειρησιακά και πολιτικά την βόρεια Εύβοια στην τύχη της και το μόνο θέμα που ενδιαφέρει είναι να προωθεί business και deals για την εκμετάλλευση και την αξιοποίηση της περιοχής για σκοπούς αλλότριους από τους σκοπούς των κατοίκων και τα συμφέροντα των κατοίκων.

Από τη δική μας πλευρά θα συνεχίσουμε την αυτοψία σε όλη την περιοχή γιατί όσο προχωράτε προς τα πάνω τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Οι παραλίες έχουν καταστραφεί, οι περιουσίες έχουν καταστραφεί σε μια συνθήκη που ήταν προεξοφλημένη.

Όλοι αμέσως μετά τις πυρκαγιές μιλούσαν για την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα έτσι ώστε να προστατευτεί η περιοχή από ενδεχόμενες βροχές και πλημμύρες. Όχι απλώς ενδεχόμενες, αλλά από τις βέβαιες βροχές. Και σήμερα βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση να αντικρίζουμε αυτές τις εικόνες καταστροφής και εγκατάλειψης

Από την δική μας πλευρά είμαστε στο πλευρό των κατοίκων και θα προωθήσουμε άμεσα τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την βοήθεια και την αλληλεγγύη στους ανθρώπους της περιοχής».

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Documento Newsletter