ΣΥΡΙΖΑ: «Ξηλώνουν» την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για να «παγώσει» η έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ξηλώνουν» την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για να «παγώσει» η έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Δριμεία κριτική ενάντια στο νομοσχέδιο για το «Επιτελικό Κράτος» άσκησαν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη συμπολίτευση ότι «ξηλώνει» προϊσταμένους νευραλγικών ελεγκτικών Αρχών δια της κατάργησης της αυτοτέλειας των φορέων προκειμένου να «παγώσουν» οι υπό έρευνα υποθέσεις που αφορούν και στελέχη της κυβέρνησης!

«Προχωρούν σε απόλυση δια της κατάργησης των φορέων. Επειδή δεν μπορούν να καθαιρέσουν πρόσωπα, καταργούν τις δομές» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά την κρίσιμη θέση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι υπάρχουν εν εξελίξει έρευνες της συγκεκριμένης ελεγκτικής Αρχής για το δαιδαλώδες σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνδέοντας το γεγονός αυτό με τη σπουδή της κυβέρνησης σχετικά με το «ξήλωμα» της γενικής επιθεωρήτριας, Μαρίας Παπασπύρου.

Ως προς τα διοικητικά αποτελέσματα που θα παράξει το νομοσχέδιο, σημείωσαν πως ουσιαστικά δρομολογείται η υπερσυγκέντρωση εξουσιών και αρμοδιοτήτων στο πρωθυπουργικό γραφείο μέσω και της νέας επιτελικής (υπερ)υπηρεσίας «Προεδρία της Κυβέρνησης». Πρόσθεσαν δε ότι μέσω του σχεδίου νόμου αυξάνονται οι γενικοί γραμματείς αλλά και οι μετακλητοί, στηλιτεύοντας την κριτική που ασκούσε προεκλογικά η ΝΔ. «Η αύξηση του αριθμού των μετακλητών αποδεικνύει με πόσο λαϊκισμό πολιτεύτηκε πριν τις εκλογές η ΝΔ. Δεν θα κάνουμε ακριβή καταμέτρηση πόσων μετακλητών παραπάνω θα απασχολεί η κυβέρνηση, όμως έχει σημασία το τι κάνει τελικά η ΝΔ σε σχέση με αυτά που είχε προαναγγείλει στο πρόσφατο παρελθόν» τόνισαν, ενώ αποκάλυψαν ότι στο νομοσχέδιο επιλέγονται οι ανώτατες απολαβές για μετακλητούς, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε από τις πηγές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι παρακάμφθηκε πλήρως το υποχρεωτικό νομοθετικό στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης, τη στιγμή που σε άρθρο του υπό συζήτηση νομοσχεδίου επαναλαμβάνεται αυτή η πρόβλεψη!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter