ΣΥΡΙΖΑ: Υπογραφή Μητσοτάκη στο πιο αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη

Η αξιωματική αντιπολίτευση στηλιτεύει τις νέες κυβερνητικές ανακοινώσεις για την αυστηροποίηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι με υπογραφή του πρωθυπουργού, η χώρα βρίσκεται εδώ και τέσσερις μήνες στο πιο αποτυχημένο και παρατεταμένο lockdown στην Ευρώπη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι έναν χρόνο μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα, η κυβέρνηση κάνει τα ίδια λάθη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «παρατηρεί ανέμελος το τρίτο κύμα της πανδημίας» και να «αρνείται να συμβιβαστεί με την αλήθεια».

Διαβάστε επίσης: Αλλαγές στη χρήση των SMS και συστάσεις για κοντινές μετακινήσεις – Η Αττική στο «βαθύ κόκκινο»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει τη χώρα εδώ και τέσσερις μήνες στο πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο λοκντάουν της Ευρώπης.

Μετά από τέσσερις μήνες SMS, απαγορεύσεων κυκλοφορίας και λουκέτων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα αντιμετωπίσει τη νέα έξαρση κρουσμάτων:

– απαγορεύοντας τις μετακινήσεις για άθληση από δήμο σε δήμο, οι οποίες είχαν απελευθερωθεί για να μαζευτεί το φιάσκο της ποδηλατάδας του κ. Μητσοτάκη χωρίς μέτρα προστασίας στην Πάρνηθα

– και παρατείνοντας την κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα κατά μία ώρα, η απαγόρευση της οποίας όπως εφαρμόστηκε δημιούργησε κομφούζιο στα σούπερ μάρκετ.

Δεν ξέρουμε εάν είναι πιο τρομακτικό ότι σκέφτηκαν αυτά τα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία ή ότι τόσες μέρες τα προαναγγέλλουν ως «έξυπνα».

Έναν χρόνο μετά ο κ. Μητσοτάκης κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη, παρατηρεί ανέμελος το τρίτο κύμα της πανδημίας να επελαύνει και εν τέλει αρνείται να συμβιβαστεί με την αλήθεια: Ότι όσο δεν παίρνουν μέτρα για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα ΜΜΜ που στοιβάζονται οι πολίτες, όσο δεν συνταγογραφούν τα τεστ για να έχουμε ακριβή εικόνα της διασποράς και όσο δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές για να συνδράμουν στο ΕΣΥ, τόσο θα συνεχίζεται η ασφυξία στα νοσοκομεία και η πανδημία θα παραμένει εκτός ελέγχου.

Μυστικά & Documento

15/04/2021, 20:29