ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για τις πυρκαγιές

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για τις πυρκαγιές

Συνεδρίασε σήμερα το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Πρωτεύον ζήτημα της συνεδρίασης ήταν οι καταστροφικές πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και τέσσερις ημέρες μετά το καταστροφικό 15ήμερο του Ιουλίου.

Εκφράστηκε η οδύνη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την απώλεια των συνανθρώπων μας και η έντονη ανησυχία για την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στα μέτωπα της φωτιάς και την τεράστια σε έκταση περιβαλλοντική καταστροφή. Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές έχει ως αποτέλεσμα η χώρα, από άκρη σε άκρη, να βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες συνθήκες που επιβάλλουν την άμεση συστράτευση των δυνάμεων και την ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού. Τα μέλη του Προεδρείου της Κ.Ο. υπογράμμισαν την ανάγκη ενίσχυσης της πολιτείας απέναντι στην οξύτητα της κλιματικής κρίσης και στην πρόληψη των μέγα πυρκαγιών, όπως ήδη έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, το συντομότερο δυνατό, με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, τον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας και την ανθεκτικότητα της χώρας απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Οχι νεοναζί στην Αθήνα

Το δεύτερο ζήτημα της συνεδρίασης αφορούσε στην έκφραση της κάθετης αντίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη συμμετοχή του καταδικασμένου εγκληματία νεοναζί στις εκλογές για τον Δήμο της Αθήνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πιστεύει ότι οι καταδικασμένοι εγκληματίες νεοναζί δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι και στην Αυτοδιοίκηση, σε οποιοδήποτε επίπεδο και αυτό πρέπει να είναι νομοθετημένο. Για αυτό το λόγο ετοιμάζει και θα καταθέσει δική του νομοθετική πρόταση, στην ίδια κατεύθυνση με την πρόταση που είχε καταθέσει πριν τις εθνικές εκλογές, με στόχο τον αποκλεισμό των καταδικασμένων για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις με ρατσιστικό ή νεοναζιστικό κίνητρο, από τη συμμετοχή τους ως υποψηφίων και στους δυο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, είτε ως επικεφαλής είτε ως υποψήφιοι παρατάξεων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter